Zajlik a fásítási program és sütőolaj-gyűjtési pont is van Szeghalmon

2021. március 14. 15:49 | Csiffáry Zsuzsanna

A Szeghalmi Önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az Agrárminisztérium által meghirdetett Településfásítási Programra. A város folyamatosan bővíti környezettudatos tevékenységeit, ugyanis használt sütőolaj-gyűjtési pont létesült a polgármesteri hivatal udvarán.

A Szeghalmi Önkormányzat az Agrárminisztérium által meghirdetett Településfásítási Programra pályázott és nyert. A támogatásból a város 30 darab amerikai hárssal lett gazdagabb, amelyeket az önkormányzat munkatársai a Széchenyi utcában ültettek el.

A városvezetés arra kéri a lakosságot, hogy fordítsanak figyelmet a környezetükre és a facsemetékre.

 

(Fotó: Szeghalom Önkormányzata)

(Fotó: Szeghalom Önkormányzata)

 

A környezettudatosság jegyében használt sütőolaj-gyűjtési pont is létesült a városban. A polgármesteri hivatal udvarára elhelyezett sárga gyűjtőedényekben használt sütőolaj és zsiradék helyezhető el műanyag flakonokban. A szolgáltató szükség szerint üríti a tartályokat és támogatja az önkormányzat által megjelölt alapítványt.

 

(Fotó: Szeghalom Önkormányzata)

(Fotó: Szeghalom Önkormányzata)

 

A hivatal udvarán lévő tartályokba kizárólag a hivatal nyitvatartási idejében helyezhető el használt olaj. A hivatal munkatársai figyelmeztetik a lakosságot, hogy tartsák be a kellő higiéniát és tisztaságot.

 

 

További programok »

Itthon

Területi adományosztási referensek segítik a nehéz sorsú családokat

A Megújuló Békés Megyéért Egyesület 2020 óta Segítő jobb civilektől civileknek néven egy civil összefogás útján igyekszik enyhíteni a COVID-19 járvány okozta társadalmi és gazdasági veszteségeket, a nehéz sorsú családok helyzetének könnyítésével. Cikkünkben Matuz Ádám Krisztián az egyesület elnöke számolt be arról, hogy két embert neveztek ki területi adományosztási referensnek.
2021. július 28. 19:04
FEL