Tehetséges fiatalok a társadalmi felelősségvállalás nyomában

 A társadalmi felelősségvállalásra időt és alkalmat kell szakítani. 

Lezárult az a projekt, melyben 15 tehetséges, vezetői kompetenciával rendelkező fiatal oktatását támogatta a Nyitott Szemmel Közhasznú Egyesület. Havi két műhelymunkával és előadásokkal fejlesztették fél éven át a 18 és 25 év közöttieket a társadalmi felelősségvállalást elősegítő programban.

A Nyitott szemmel a tehetséges fiatal vezetőkre című projekt zárókonferenciáját a Phaedra Rendezvényközpontban tartották, ahová számos békéscsabai előadót hívtak meg, akik munkájukban figyelmet fordítanak a társadalmi felelősségvállalásra. – Magának a konferenciának a fontossága abban is kimerül, hogy betudjuk mutatni azokat a nagyvállalatokat, mint például a Linamar Hungary Zrt., hogy ők hogyan oldják meg a társadalmi felelősségvállalást. Tehát mi elméletben elmagyaráztuk, megpróbáltuk átadni a tudást a fiataloknak, de megpróbáljuk a konferencián belül bemutatni azokat a vállalkozásokat, hogy ők hogyan próbálják meg megoldani vezetői szinten – fogalmazott a Nyitott Szemmel Közhasznú Egyesület  operatív igazgatója, Nagy László.

A fél éven át tartó program kiemelt célja az volt, hogy a fiatalok minél több információt kapjanak arról, hogy miért fontos az egyén és a vállalkozások számára a társadalmi felelősségvállalás (CSR) . Az egyik fiatal, Lajos Viktor így foglalta össze az elmúlt fél év munkáját: Megtanított arra, hogy hogy tudok jól kommunikálni egy csoporton belül, becsüljek meg más embereket, fogadjam el, hogyha esetleg testi adottságaikból elsőre elutasítanám őket. Tehát itt gondolok a fogyatékossággal élőkre, akkor a kisebbségekre, hogy őket is egyre jobban vigyük bele a munka világába.

 A 15 békéscsabai fiatallal – akik egy tesztet kitöltve bizonyultak vezetői képességekkel rendelkezőknek – többek között egy tréner is a foglalkozott, akivel havonta két alkalommal találkoztak. – Egy olyan komplett program lett megvalósítva, ami illeszkedett a fiatalok érdeklődési köréhez, erre építettük a témaköröket tematikusan. Benne volt az esélyegyenlőség, a környezetszennyezés, a fák védelmétől kezdve különböző témák és volt egy külön irányunk is, a vezetői képesség fejlesztés – mondta el Zsótér Zita tréner. Hozzátette, hogy úgy gondolja a program elérte a célját, hiszen olyan információkat kaptak a fiatalok a társadalmi felelősségvállalásról, amit hasznosítani tudnak a későbbiekben.

Megosztás:

Címke: , , ,