Teher alatt nő a pálma

2016. január 4. 17:01 | behir.hu

A téli pihenő után először találkozott az NB I-ben szereplő békéscsabai labdarúgócsapat. A közös munka állapotfelméréssel kezdődött, majd edzésekkel és felkészülési mérkőzések sorozatával folytatódik a program a február 13-ai bajnoki rajtig.

Hétfő délután kondícionáló edzésen vettek részt a lila-fehérek játékosai. Egy intenzív felkészülési periódus kezdődött el, hiszen az Európa-bajnokság miatt átalakított NB I-es szezon sűrűre sikerült. Január 9-én már egy házon belüli felkészülési meccsel méri fel a szakmai stáb a játékosok pontos fizikai állapotát. 

- Az első hét inkább ilyen rávezető hét, de már lassan kezdjük a terheléseket. A második és a harmadik hét végzi a legnagyobb és legkeményebb munkát a csapat. Folyamatosan periodizációs rendszerben dolgozunk, úgyhogy előre tervezetten a játékosok napról napra kapják a megfelelő terhelést – emelte ki Zoran Szpisljak vezetőedző.

A szakmai stáb emellett azon dolgozik, hogy megerősítse a csapat keretét, hiszen a bennmaradás az együttes célja. A klub már megszerezte Vukasin Poleksicet. A 33 éves kapus korábban a DVSC és a Kecskemét csapatában, valamint a montenegrói válogatottban is szerepelt. 

- Bízom benne, hogy a rutinommal tudok majd segíteni a csapatnak abban, hogy minél több pontot gyűjtsünk a szezonban. Tudom, hogy nehéz lesz bennmaradni, mert nem könnyű a helyzet, de mindent beleadok, ami bennem van – fogalmazott a lilák újdonsült kapusa.

Szintén a lila-fehéreknél folytatja Takács Péter, akit Mezőkövesdről szereztek meg a lila-fehérek. A 25 éves játékos előző szezonjában 12 bajnoki gólt szerzett, az ő leigazolásával erősödhet a csabaiak középpályás sora és támadójátéka is.

- Középpályás létemre elég sokszor a kapu elé kerültem, a tavalyi szezonom kifejezetten jól sikerült a sok gól miatt, úgyhogy szeretném ezt a gólerős játékot továbbra is folytatni. Az a legfontosabb, hogy a csapat jól szerepeljen, én pedig alá vetem magam annak, amit a csapatérdek kíván – mondta el Takács Péter.

A csabaiak emellett a támadó szekcióban terveznek további igazolást, ezzel kapcsolatban a következő napokban-hetekben várhatóak újabb bejelentések. Az együttes február 13-án a listavezető Ferencváros ellen folytatja a bajnoki küzdelmeket.

Kovács Dávid

További programok »

FEL