Te is szedd a szemetet!

Számos Békés megyei település csatlokozott a TeSzedd akcióhoz. A program május elsejéig tart.

Hatodik alkalommal hirdették meg a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, amely hazánk legnagyobb mozgalmává nőtte ki magát. Békés megye számos települése csatlakozott a programhoz, ma egyebek mellett Békéscsabán, Gyulán, Orosházán és Kétegyházán gyűjtötték a szemetet. Az önkéntesek célja, hogy közösen tisztítsák meg szűkebb-tágabb környezetüket. A TeSzedd! idén is szerepel nemzetközi porondon: Magyarország 2014-ben csatlakozott az akcióval a „Let’s Clean Up Europe!” elnevezésű összeurópai kezdeményezéshez, amit az Európai Bizottság EWWR LIFE+ programja keretében szerveznek meg évről évre. 

A Kétegyházi Mezőgazdasági Szakképző Iskolában és Kollégiumban mintegy száz diák és tanár csatlakozott a programhoz. Elmondták, a legizgalmasabb ,,lelet” egy fél pár, márkás edzőcipő volt. Az intézmény évek óta csatlakozik a programhoz és jövőre is szeretne részt venni benne.

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság dolgozói holnap szednek szemetet Gyulán, Békéscsabán, a Gyulai-, Szeghalmi-, Szarvasi szakaszmérnökségek gátőrjárásaiban. Az akcióban mintegy 150-en vesznek részt. Aki szeretne szemetet szedni, a teszedd.hu oldalon megtekintheti, mikor és honnan indulnak az akciók.

Megosztás:

Címke: , ,