Tavaly száz oktatási intézménnyel bővült az iskolaőri program

2023. február 28. 08:20 | behir.hu

Tavaly 100 oktatási intézménnyel bővült az iskolaőri program - írta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata hétfőn a police.hu oldalon.

Beszámoltak arról, hogy az ORFK szervezésében február 24-én Budapesten rendezték meg a II. Iskolaőri konferenciát, amelyen a vármegyék iskolaőrei és a koordinációt végző szakemberek vettek részt. A tanácskozás központi témája az iskolaőrség működésével kapcsolatos tapasztalatok összegzése és az érintett szervezetek kapcsolattartásának fontossága volt.

Hozzátették: a 2022/2023-as tanévben további 100 oktatási intézmény csatlakozott az iskolaőri programhoz, így abban jelenleg 571 iskola vesz részt, összesen 608 iskolaőrrel. Emlékeztettek arra, hogy tavaly szeptember 1-jétől nemcsak állami, hanem más szervezetek fenntartása alatt álló intézmények is csatlakoztak a programhoz.

Forrás: MTI

További programok »

Itthon

Megnyitották a 32. Jókai Napokat

A Békéscsabai Szakképzési Centrumhoz tartozó Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégium 32. alkalommal rendezi meg a Jókai Napokat. A 3 napig tartó eseményt április 23-án Szarvas Péter polgármester, míg Bácsfalvi Zoltán festőművész tárlatát Herczeg Tamás országgyűlési képviselő nyitotta meg.
2024. április 23. 20:06
FEL