„Taurin-trauma” a Jókai Színházban

2016. május 23. 15:26 | Zsíros András

Fokozza a teljesítőképességet, már az anyatejben is megtalálható, de tartós szedése akár függőséget is okozhat. Az energiaitalok egyik fő alkotóeleme, a taurin ihlette annak a zenés színdarabnak a címét, amit tavaly év végén mutatott be a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház. Az első magyar bűnmegelőzési musical cselekménye az alkohol, a teljesítményfokozók és a kábítószerek kérdésével elsősorban a fiatal korosztályt célozza meg. A nagy sikerű darabot ma a békéscsabai Jókai Színházban láthatta a közönség.

Zene, tánc, humor és fiatalos lendület jellemzi Olt Tamás: Taurin Trauma című musical-jét, ami a főszereplő vízióit megjelenítve mutatja be a különféle szenvedélyekben rejlő veszélyeket. Az előadás felvilágosító, megelőző célzattal szólítja meg a középiskolás, főiskolás generációt.

A fiatalos megfogalmazás mellett a darab különlegessége, hogy az énekek kíséretét élő zenekar játssza. Az alkotók szándéka szerint mindezzel hozzájárulnak ahhoz, hogy az előadás elgondolkodtató legyen, és a nézők útravalóként vigyék haza az üzenetet.

A musicalt a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács „Legyen a zene a szenvedélyed!” elnevezésű kampánya juttatja el országszerte több városba is, a békéscsabai Jókai Színház az első állomás volt. Dr. Hatala József ny. r. altábornagy, a Tanács elnöke reményét fejezte ki arra, hogy a felnövekvő generáció a színházi élmény mellett elgondolkodik azon, hogy a kábítószer, az alkohol és a nem megfelelő életvitel milyen káros hatással lehet egész pályájukra, de a családjukra, a környezetükre. Hozzátette, bíznak abban, hogy ezáltal a színház világához is közelebb kerülnek a fiatalok.

A körút folytatódik, holnap már Szegeden mutatják be a darabot.

FEL