Tartja magát az olcsó tej

2019. február 4. 11:12 | behir

A nyerstej és a friss tej áfája több mint egy éve csökkent.

– A korábbi tejáfacsökkentés hatására a boltok polcain jelenleg 4-5 százalékkal olcsóbb a friss tej, mint azelőtt. Az UHT és az ESL tejek idén januári áfacsökkentése 11-12 százalékos árcsökkenést eredményezett – mondta az InfoRádiónak a Tej Terméktanács elnöke, Istvánfalvi Miklós. Hozzátette, hogy a nyerstej és a friss tej áfája több mint egy éve csökken.

– Ha a burgonya példájából indulunk ki, ott hiába lenne áfacsökkentés, mivel a burgonya folyamatosan drágul, nem lehetne megérezni – tette hozzá a szakember. Vagyis az áfacsökkentés valós értéke a piaci folyamatoktól nagyban függ.

Az UHT és az ESL (tartós) tejeknél egy hónapja csökkent az áfa, aminek következtében Istvánfalvi Miklós tapasztalatai szerint 11-12 százalékos árcsökkenés érvényes.

Forrás: Világgazdaság

 

További programok »

Gazdaság

Turizmus: Nagy lehetőséget kapott Gyula és Békéscsaba

Szeptember közepén jelent meg a turisztikai térségekről szóló kormányrendelet, amely marketing szempontjából jól beazonosítható területeket a települések nevesítésével határoz meg. A kormány korábban öt térséget nevezett meg, most tizenegyre bővült ez a szám, A turisztikai térségek meghatározásáról szóló kormányrendeletben a kormány Gyula és térsége néven nevesítette Gyula és Békéscsaba városát.
2020. szeptember 24. 16:10
FEL