Tanúsítványt kaptak a Gészi rendészeti ügyintéző szakon végzett diákjai

2020. június 17. 16:13 | behir

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tanúsítványt adott át a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiumban rendészeti ügyintéző szakon végzett diákjai számára.

Az intézményen belül 33-an vettek részt a szakmai gyakorlaton 2018. július 2-től 6-ig. A tanulók az előadások és gyakorlati foglalkozások során elsajátíthatták az alapvető tűzoltási, mentési és szerelési feladatok helyes végrehajtását.

Oktatóként a békéscsabai középiskolák vonatkozásában a Tűzoltó-parancsnokság, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Békés MKI Megyei Főfelügyelőségének állománya közreműködött. A szakmai gyakorlat végeztével számonkérés keretében került ellenőrzésre az ismeretanyag elsajátításának szintje.

A tanfolyami végzettséggel rendelkezők, a katasztrófavédelem helyi szervei által felügyelt önkéntes tűzoltó egyesületeknél gyakorlatok, bemutatók alkalmával láthatnak el feladatot azzal a korlátozással, hogy magasba és mélybe szerelési feladatot és légzésvédő készülék használatával járó tevékenységet nem végezhetnek.

Az, aki ifjúsági tűzoltó vizsgát tett és betöltötte a 18. életévét, valamit megszerzett legalább 20, ÖTE parancsnok által igazolt gyakorlati tapasztalatszerzéssel töltött órát, különbözeti vizsgával megszerezheti a tűzoltó alaptanfolyami végzettséget. Mind a képző intézmények kapcsolattartói, mind a diákok, mind a gyakorlat végrehajtásában tevékenyen résztvevő kollégák észrevételeiből megállapítható, hogy az ilyen jellegű szakmai gyakorlatoknak pályaorientációs létjogosultsága továbbra is megkérdőjelezhetetlen, várhatóan jelentős merítési lehetőséget biztosít majd a jövő utánpótlási gondjainak kiküszöbölésére.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

További programok »

Itthon

Betörőbanda tagjait tartóztatta le a bíróság

A Gyulai Járási Ügyészség 3 rendbeli üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette miatt kezdeményezte egy 17 éves büntetlen előéletű túrkevei fiú, egy 45 éves különös visszaesőnek minősülő túrkevei illetőségű, de gyomaendrődi tartózkodási helyű, valamint egy 36 éves többszörös és különös visszaeső mezőtúri férfi letartóztatását, akik számlájára több betörés írható.
14:31
FEL