Tanúsítványt kaptak a Gészi rendészeti ügyintéző szakon végzett diákjai

2020. június 17. 16:13 | behir

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tanúsítványt adott át a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiumban rendészeti ügyintéző szakon végzett diákjai számára.

Az intézményen belül 33-an vettek részt a szakmai gyakorlaton 2018. július 2-től 6-ig. A tanulók az előadások és gyakorlati foglalkozások során elsajátíthatták az alapvető tűzoltási, mentési és szerelési feladatok helyes végrehajtását.

Oktatóként a békéscsabai középiskolák vonatkozásában a Tűzoltó-parancsnokság, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Katasztrófavédelmi Mobil Labor, valamint a Békés MKI Megyei Főfelügyelőségének állománya közreműködött. A szakmai gyakorlat végeztével számonkérés keretében került ellenőrzésre az ismeretanyag elsajátításának szintje.

A tanfolyami végzettséggel rendelkezők, a katasztrófavédelem helyi szervei által felügyelt önkéntes tűzoltó egyesületeknél gyakorlatok, bemutatók alkalmával láthatnak el feladatot azzal a korlátozással, hogy magasba és mélybe szerelési feladatot és légzésvédő készülék használatával járó tevékenységet nem végezhetnek.

Az, aki ifjúsági tűzoltó vizsgát tett és betöltötte a 18. életévét, valamit megszerzett legalább 20, ÖTE parancsnok által igazolt gyakorlati tapasztalatszerzéssel töltött órát, különbözeti vizsgával megszerezheti a tűzoltó alaptanfolyami végzettséget. Mind a képző intézmények kapcsolattartói, mind a diákok, mind a gyakorlat végrehajtásában tevékenyen résztvevő kollégák észrevételeiből megállapítható, hogy az ilyen jellegű szakmai gyakorlatoknak pályaorientációs létjogosultsága továbbra is megkérdőjelezhetetlen, várhatóan jelentős merítési lehetőséget biztosít majd a jövő utánpótlási gondjainak kiküszöbölésére.

Forrás: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Itthon

1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg

1257 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 359 574 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 64 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 968 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 241 472 fő, az aktív fertőzöttek száma 106 134 főre csökkent.
09:05
FEL