Tanulóévnek szánja az idei szezonját a nagy pályára váltó Gyulai Amazonok

2021. január 28. 07:38 | Hidvégi Dávid

A futsal után nagy pályára váltottak a Gyulai Amazonok felnőtt és korosztályos együttesei a 2020/2021-es szezontól. A nagy csapat jelenleg a női labdarúgó NB II keleti csoportjában szerepel, ahol tizedik helyén áll és a tisztes helytállást tűzte ki célul.

A 2020-2021-es évben a Gyulai Amazonok felnőtt csapata nem indult az első osztályú futsal bajnokságban. Hét év után a klubvezetés úgy döntött, hogy az egyesület megérett a változásra, korábban négy évig az NB II-ben, három évig az NB I-es terembajnokságokban szerepeltek.

A Gyulai Amazonok felnőtt csapata heti két edzéssel készül a bajnokság folytatására a városi sporttelep nagy műfüves pályáján, de jövő héten átállnak a három tréningre. Az együttesnek a járvány miatt ősszel négy mérkőzése maradt el a bajnokságban, jelenleg pedig két győzelemmel, egy döntetlennel és öt vereséggel az NB II keleti csoportjának 10. helyén áll.

– Az ősz elején még érződött, hogy újoncok vagyunk, ezért szerintem volt olyan meccsünk, ahol nem reális eredmény született. Végül sikerült belerózódnunk, így az ősz második felében már játszottunk olyan mérkőzéseket, amelyekre szívesen emlékszem vissza. Elsődlegesen a tisztes helytállás a célunk, szeretnénk minden meccsen pontot, pontokat szerezni – mondta az együttes házi góllövőlistáját vezető Lehóczki Noémi.

 

 

A csapat egyik rutinos támadója elmondta, hogy a helyzet kihasználásukon és a pontrúgásaikon kell még javítaniuk, hiszen a védekezésük és a szélsőjátékuk már összeállt. Molnár Ágnes kiemelte: a mögöttük lévő csapatok ellen kötelező vagy legalábbis nagyon fontos lenne a győzelem, a bajnokság végére pedig a 7. hely lehet reális.

– Ezen felül, ha bravúros pontokat tudnánk szerezni egy Nyíregyháza, egy Kazincbarcika, egy BVSC Zugló vagy Hatvan ellen, akkor nagy lépést tehetnénk afelé, hogy előrébb lépjünk, de abszolút nincs eredménykényszerben a csapat, ez egy tanulóév. Nagyon átalakult a keretünk, fiatalok vagyunk, talán a mezőny legfiatalabb csapata, így mielőtt eredményekről kell beszélnünk, az a legfontosabb, hogy összeszokjon az együttes – tette hozzá a klubot technikai vezetőként és U14-U16-os edzőként is segítő játékos.

A nagy csapat mellett az U19-es, az U16-os és az U14-es korosztályok szerepelnek füves pályán, utóbbi csökkentett méretű játéktéren. A gyulaiak a teremlabdarúgástól sem szakadtak el teljesen, hiszen az U19-es csapat a Csongrád megyei regionális bajnokságban szerepel és vezeti a tabellát. A vezetőedző is hangsúlyozta, hogy ez egy tanulóév az NB II-es csapatuk számára.

– Elsődleges cél a csapatok felmérése és megismerése. A játékosoknak meg kellett ismerkednie a pálya nagyságával és szokniuk kellett, hogy tíz főnek jóval összetettebb a mozgása, ezeket gyakoroltuk. Nagyon fontos a fizikum, hiszen akár 70-80 kilós hölgyekkel is fel kell venni a versenyt a párharcokban – fogalmazott Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok csapata szombaton a 9. Monori SE ellen pótolja az elmaradt bajnokiját hazai pályán, majd február 7-én a 3. helyen álló Nyíregyházát fogadja.

 

Galéria

FEL