Támogatást kap a Gyulai Várfürdő a Magyar Turisztikai Ügynökségtől

2019. október 3. 16:51 | behir.hu

A várfürdő még az idén 2,5 milliárd forintos támogatást kap a medencék felújítására - jelentette be Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója szerdán.

Ismertette, a forrásból három szabadtéri medencét, valamint az úgynevezett favázas épületet újítják fel, bővítik a meglévő gyerekmedencés részt és az egyik termálmedencét. A beruházásnak 2021 végére kell elkészülnie - húzta alá.

Guller Zoltán elmondta, Gyula évek óta a tíz leglátogatottabb város egyike a belföldi turizmusban, a vendégéjszakák számának növekedése nagyobb a magyar átlagnál. Reményét fejezte ki, hogy a forrás révén a békési fürdőváros további egy-két helyet léphet előre a TOP10-es listán.

A vezérigazgató emlékeztetett, a magyar turizmus növekedési adatai meghaladják az európai uniós és a világátlagot. Jelenleg mintegy ezer turisztikai célú fejlesztés zajlik az országban - emelte ki Guller Zoltán. Hozzátette: soha ennyi nem volt még.

A turizmus a hazai GDP 11 százalékát adja, évente 10 százalékkal bővül, ez a növekedés várhatóan idén is megvalósul. Az ágazat 400 ezer embernek ad munkát.

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL