Támogatást kapott a Békési Gazdasági és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezet

2023. november 10. 07:21 | behir.hu

25 millió forint pályázati támogatást nyert a Békési Gazdasági és Szolgáltató Start Szociális Szövetkezet a napokban. Jelenleg a hálókötéstől a zöldség feldolgozáson és szezonális tartósításon keresztül számos területen állítanak elő kiváló minőségű termékeket az itt dolgozó békési munkavállalók.

– A hazai forrásból elnyert, száz százalékos támogatású pályázatnak köszönhetően a szövetkezetnek otthont adó korábbi bölcsődeépület-rész energetikai megújítása valósulhat meg. A fejlesztés magába foglalja a külső nyílászárók részleges cseréjét, valamint az épület teljes körű fűtéskorszerűsítését és a födém szigetelését is – ismertette Kálmán Tibor polgármester.

forrás: Békési Polgármesteri Hivatal

 

A békési városvezető hangsúlyozta, hogy a helyi termelésen túl is egyre nagyobb figyelmet kap a település szociális munkáltatója, mely évek óta bővül, fejlődik. Az Izsó Gábor korábbi polgármester által alapított és jelenleg is irányított szövetkezet több területen is minőségi termékeket állít elő, elsősorban a helyi lakosság igényit kiszolgálva.

– Elmondható ugyanakkor, hogy termékeik, sikereik immár bőven túlérnek a város határain. E sikerek egyik eredményeképpen a minap a Belügyminisztérium szakemberei is megismerkedtek az itt folyó tevékenységekkel – írta meg a polgármester közösségi oldalán.

Forrás: Békés Városi Önkormányzat

További programok »

Gazdaság

FEL