Tállai András szerint sokaknak segít a hitelmoratórium meghosszabbítása

2021. január 26. 13:08 | behir

Tállai András, a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese arról tájékoztatott, hogy jelenleg 1,6 millió magyarországi család és mintegy félmillió cég él a törlesztési moratóriummal. Hozzátette, hogy a kormány intézkedése nyomán a fizetési nehézséget automatikusan és ingyen veszik figyelembe a bankok.

Úgy tűnik, hogy a kormány jó döntést hozott, amikor kilenc hónapra és automatikusan minden hitelre hirdette meg a koronavírus-járvány miatt likviditási problémákkal küzdő családoknak és vállalkozásoknak segítséget nyújtó hiteltörlesztési moratóriumot – fogalmazott Tállai András a Pénzügyminisztérium miniszterhelyettese a Világgazdaságnak.

Hangsúlyozta, hogy a kormány segítségnyújtása nemzetközi szinten is egyedülálló. Azzal ugyanis, hogy hat hónappal meghosszabbította a fizetéskönnyítő lehetőséget, a magyarországi hiteladósok automatikusan, minden adminisztrációtól mentesen összesen már 15 hónapon át tartó könnyítéshez jutottak.

Akik decemberben a moratórium hatálya alatt voltak, semmit nem kell tenniük, a bankjuk automatikusan áthelyezi őket a júniusig érvényben lévő moratórium 2.0 hatálya alá. 

A következő napokban, hetekben a hitelmoratóriumot 2020-ban igénybe vevők a bankjuktól áttekintő tájékoztatást kapnak a fennálló hitelükről. 

 

Forrás: VG

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL