Takarókat, sapkákat kapott a gyulai koraszülött osztály a kézimunka szakkörtől

Babatakarókat és apró sapkákat készítettek a koraszülött babáknak a Gyulavári Kézimunka Szakkör tagjai. Az összegyűlt kézimunkákat december 6-án adták át dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamednek, a gyulai kórház főorvosának – számolt be a gyulaihirlap.hu.

A szakkör tagjai június óta dolgoznak együtt, és szeptemberben kezdték el készíteni az apró holmikat, amikor egy pályázatnak köszönhetően egy jó adag fonalhoz jutottak. 
 
Csicsely Györgyné, a klub foglalkozásvezetője elmondta: azért tartották fontosnak éppen takarók és sapkák készítését, mert ezzel azoknak segítenek, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. 
 
– Az adományok átadása után sem állunk meg, igyekszünk minél több ajándékot készíteni, lehetőleg úgy, hogy a gyerekek a kórházból hazavihessék a nekik adott takarókat és sapkákat – emelte ki.
Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed úgy fogalmazott: felbecsülhetetlen eszmei értéke van egy-egy ilyen apró tárgynak, amely a koraszülöttek felnőttkorában is emlék marad a családban. Hozzátette: mindig örülnek az adományoknak, főleg a kisruháknak és játékoknak, amelyektől sokszor nem szívesen válnak meg a beteg gyerekek.
Az eseményen Dézsi János, a könyvtár igazgatója köszöntötte a megjelenteket, majd Kónya István alpolgármester mondta el gondolatait, aki úgy fogalmazott, hogy az ilyen pillanatokért érdemes a városvezetés tagjaként folyamatosan figyelni a pályázati lehetőségeket és segíteni a pályázókat. Kiemelte: fontos észrevennünk, hogy a kézimunkázók hány apróságnak és családjaiknak okoznak örömet a lelkesedésükkel. 
A gyulavári kézimunkázó asszonyok elmondták: szeretettel várják a további  lelkes csatlakozókat, és örülnek a fonal-adományoknak.
 
Forrás: gyulaihirlap.hu
 
Megosztás:

Címke: , , , , ,