Takács Ferenc közleménye

2017. május 30. 18:55 | Mikóczy Erika

Takács Ferenc, a Fidesz tótkomlósi elnöke, Tótkomlós város tanácsnoka, a megyei képviselő-testület tagja egy közleményt juttatott el szerkesztőségünkbe.

A közleményt az alábbiakban olvashatják:

"Egy héttel ezelőtt Tóth Bertalan az MSZP frakcióvezetője interpellálta a Legfőbb Ügyész urat, egy olyan eljárásról, amely névtelen feljelentésből ered. Interpellációja a sajtóhoz került, ahol az egyik lap véletlenül már neveket és számokat is tudott. A lap újságírója telefonon keresett meg, és tőle kellett megtudnom, hogy vádlott vagyok. Ezekre nyilván indulatosan reagáltam. Az újságíró véleményem szerint rosszindulatúan áll az ügyhöz, mert belekeverte később az írásába magánéletem részleteit, azt, hogy a Miniszterelnök Úrral milyen közeli kapcsolataim vannak. Szavaim ezek után a lapban eltorzítva jelentek meg. Mindezekért úgy láttam célszerűnek, ha objektíven, tőlem hallják a véleményemet. Szeretném, ha kiderülne az igazság és nem egy (valahonnan információkkal ellátott) újságíró véleménye foglalkoztatná a közvéleményt.

2017. május 22-én Tóth Bertalan (MSZP frakcióvezető) interpellációt intézett a Legfőbb Ügyészhez, amely lényege, hogy az általam vezetett Klaszter ügyében az igazságszolgatatás folyamatát sürgesse. A Klasztert 2013. szeptember 10-én névtelenül feljelentették a Békés Megyei Főügyészségen. Az ügyet a NAV vizsgálta közel 4 évig. A klaszter a feladatát közben végrehajtotta, 3 éve elszámolt az Irányító Hatóság felé, az Európai Unió az elszámolást jóváhagyta. Közben a NAV nyomozott, de nyilván nem talál olyasmit, amelyért az elszámolás folyamatát megállíthatta volna. Közel négy év után az MSZP frakcióvezetője elővesz egy ügyet, amelyről a névtelen feljelentő, az ügyészség, és a NAV tudhat. Mivel a hivatalos szervezetektől információ nem juthat ki, nyilván csak a névtelen feljelentőtől tudhat Tóth Bertalan az ügyről. Mindezekért elképzelhetőnek tartom, hogy a névtelen feljelentő a megyei MSZP valamelyik tagja lehet.
Én magam arra a Dél-békési gazdasági érdekcsoportra gondolok, amelynek tagjai az MSZP-hez szorosan köthetők (volt és jelenlegi MSZP politikusok), de vannak közöttük FIDESZ közeli emberek is.
Mire képes ez a csoportosulás:
2013-ban szerették volna megszeretni a Klaszterünket, és az azt irányító LEADER csoportot. A gazdasági érdekcsoport minden vezetője, maguk mellé szervezve 80 embert bejelentette belépését a LEADER csoportba. Céljuk átvenni a vezetést, a régi elnökséget leváltani ez a puccs elbukott. (Vitalap.hu Önmaguk farkába harapók puccskísérlete? 2013.10.12.)
Közük van ahhoz, hogy a Közraktárból eltűnt 6000 tonna búza, súlyosan veszélyeztetve ezzel a gazdaembereknek a magyar államba, a közraktározásba vetett hitét. (Demokrata 2015. 12.11 Forró búza, Vitalap.hu. Nincs menekvés? 2017.03.31.)
Közük lehet ahhoz, hogy kapcsolódnak ahhoz a csoporthoz, amely Pintér Sándor belügyminisztert igyekezett lejáratni külföldön.(Vitalap.hu: (Pin)tériszonyos dél-békésiek? 2017.03.24.)
Ez a gazdasági érdekcsoport kormányoktól függetlenül hatalmas vissza nem térítendő támogatásban részesül, az elmúlt időszakban 2 milliárd Ft-ot kaptak. (Vitalap.hu: Nem tűrtek, nem tiltottak: támogatottak 2017.05.21.)
Véleményem szerint Tóth Bertalan ezt az érdekcsoportot képviselte a magyar parlamentben, eszközként felhasználták, csak úgy, mint névtelen feljelentésükkel (mellékelve) a Békés Megyei Ügyészséget, és a NAV-ot.
Felszólítom Botka Lászlót, ha a tolvajokat, az ország tönkretevőit keresi, kezdje Békés megyében a saját házuk táján. Botka László „tegyen igazságot”, ahogyan azt az óriásplakátokon hirdeti.
Takács Ferenc
A FIDESZ tótkomlósi elnöke,
Tótkomlós város tanácsnoka
Békés megye képviselő-testületének tagja"

További programok »

FEL