Takács Árpád: Újabb tizennégyezer személyt oltanak be Békés megyében

2021. február 24. 15:46 | behir

A szerdán Békés megyébe érkezett Sinopharm-vakcinának köszönhetően egy héten belül újabb 14 ezer személy veheti fel a koronavírus elleni védőoltást.

 

– Az elmúlt napokban egyeztettem a háziorvosok képviselőivel és a Békés Megyei Központi Kórház vezetésével is. Áttekintettük a következő napok feladatait, ennek értelmében magasabb fokozatra kapcsolnak az oltakozásban. A ma megérkezett 10 500 kínai védőoltásnak köszönhetően a hét hátralévő részében a Sinopharm-vakcina felhasználásával a megye valamennyi, 190 háziorvosi praxisában legkevesebb 55-60 személyt tudunk beoltani – emelte ki közleményében Takács Árpád kormánymegbízott, a megyei oltási munkacsoport vezetője.

Mint írták, a 120 háziorvos AstraZeneca-vakcinával oltja a 60 év alatti, előzetesen regisztrált krónikus betegeket, de a megyében működő öt oltóponton, így Békéscsabán, Gyulán, Orosházán, Szarvason és Szeghalmon sem tétlenkednek a szakemberek. Az oltópontokon mintegy háromezer 60 év feletti személy részesül az első körös, illetve az ismétlő második oltásban.

– A háziorvosok elkötelezettsége, a kórházak és a védelmi bizottság, az oltási munkacsoport kiváló együttműködése a garancia arra, hogy végig fogjuk vinni a tömeges oltási akciót, ütemezetten ki fogjuk vezetni a korlátozásokat és újraindítjuk Békés megyét. Minden rendelkezésre álló vakcina biztonságos, a védőoltás felvétele az egyetlen módja a járvány megfékezésének, ezért kérem éljenek az oltás lehetőségével és tartsuk be a kormány által meghozott védelmi intézkedéseket. Arra kérem az oltópontra irányított személyeket, hogy az előzetesen megadott időpontra érkezzenek, ezzel is elkerülve a csoportosulások kialakulását – hangsúlyozta a kormánymegbízott.

 

Forrás: Békés Megyei Kormányhivatal

További programok »

Itthon

Balázsék a Korzó térről ébresztették Békéscsabát

Az egyik kereskedelmi rádió nagyágyúi szeptember utolsó hétfőjét a békési megyeszékhelyen indították. A tiszteletbeli békéscsabai nevű Sebestyén Balázs, a tiszteletbeli békéscsabai, ám újkígyósi III. Rákóczi Feri és a tiszteletre méltó harmadik úr, azaz Vadon Jani ismét nagyot ment.
2021. szeptember 27. 19:04
FEL