Tájékoztató a homeopátiás készítmények mellé

2019. március 5. 18:55 | behir

Március 15-étől, aki homeopátiás szert vált ki a patikában, az egy tájékoztatót is kap arról, hogy ezeknek a szereknek a hatása nem igazolt.

A termék mellé ezentúl a gyógyszerészeknek dokumentumot kell adniuk, amelynek tartalmaznia kell egyebek között azt, hogy a homeopátiás készítmények hatása a hagyományos gyógyszerekéhez hasonló vizsgálatokkal általánosan nem igazolt, és a homeopátiás készítmények szedése nem helyettesíti az orvossal történő konzultációt.

A gyógyszerektől abban különböznek a homeopátiás szerek, hogy nem hajtanak végre állatkísérleteket a tesztelés során, valamint kifejezetten a szervezet öngyógyító képességének felerősítésére szolgálnak. A tájékoztató bevezetésére azért volt szükség, mert a szakemberek körében évek óta vitatott a homeopátiás készítmények hatásossága.

– A betegeknek egy tájékoztatót adunk, amely minden blokkon megjelenik majd március 15-étől. Ez tartalmazza majd azokat a tudnivalókat, hogy mire kell vigyázni, amikor homeopátiás szert használunk. Ezek a készítmények többek közt abban különböznek a gyógyszerektől, hogy a tesztelésnél nem végeznek állatkísérleteket - tájékoztatott dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészi Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke.

 

További programok »

FEL