Orvosi ügyelet Békéscsabán, az ünnepi időszakban

2019. december 22. 17:32 | Papp Ádám Sándor

Az ünnepi időszakban a gyógyszertárak nyitvatartási rendje megváltozik, a felnőtt és gyermekorvosi ügyelet az ünnepek idején is a megszokott rend szerint látja el a betegeket.

December 24-én több gyógyszertár is nyitva tart, azonban az azt követő két napon csupán a főtéri gyógyszertárban lehet vásárolni reggel 8-tól délután 1 óráig.

– December 24-én is vannak még nyitva gyógyszertárak, december 25-én és 26-án, vagyis karácsony két napján tartanak zárva a patikák, ekkor csak a főtéri gyógyszertár van nyitva. Délután 1 órától kezdődik az ügyelet. Péntek, szombat vasárnap ismét lesz nyitva tartó gyógyszertár – emelte ki dr. Melczer Mária Ágnes, a Magyar Gyógyszerészeti Kamara Békés Megyei Szervezetének elnöke. Szilveszterkor este 6 órától újév napján, délután 1 órától a Petőfi utca 2. szám alatt található Kristály gyógyszertár lesz nyitva.

Az orvosi ügyelet az ünnepek idején is a megszokott rend szerint működik.

– Az ünnepek alatt folyamatosan működik a háziorvosi ügyelet, munkaszüneti napokon 24 órán keresztül. A sürgősségi ügyelet elsősorban a sürgős esetek ellátására szolgál, tehát arra kérjük a lakosságot, hogy a krónikus betegek a szokásos gyógyszereiket a hosszú ünnepek, munkaszüneti napok miatt próbálják időben beszerezni a háziorvosuknál, mivel ezeknek a felírása nem az ügyelet feladata – árulta el a behir.hu kérdésére dr. Sonkoly Iván, a Csabai Ügyeleti Kft. ügyvezetője.

A fogorvosi ügyelet december 24-e és 26-a között a Munkácsy utca 1. szám alatt, míg december 27-e és 29-e között a Corvin utca 3/1 szám alatt lesz igénybe vehető. December 30-án és 31-én nem ügyelnek a fogorvosok, azonban január elsején a Munkácsy utca 1. szám alatt ellátják a betegeket.

További programok »

FEL