Táborból táborba

2016. július 5. 17:23 | behir.hu

A szünidő érkeztével előtérbe kerülnek a nyári táborok, amelyek amellett, hogy felejthetetlen élményt nyújtanak a gyerekeknek, a szülők számára is nagy segítséget jelentenek. Békéscsabán ebben az évben is számos lehetőség közül választhattak-választhatnak az érdeklődők.

Lelkesen gyülekeztek az óvodás gyerekek a csapatzászló körül, hogy mindenki elhelyezze kézlenyomatát a lobogón. A Mazsola táborban a meséké a főszerep, minden nap a zene, a mozgás és a kreatív foglalkozás van a középpontban. A Körösök Völgye Látogatóközpontban hat héten keresztül várják a gyerekeket a napközi jellegű táborokba.

- Vannak kézműves táborok, amikor itt vannak a látogatóközpontban, de vannak olyan táborok is, amelyek kifejezetten a kirándulások köré szerveződnek, Gyulára, Póstelekre mennek, illetve, ami nagyon nagy népszerűségnek örvend, az a nyomozó képző tábor, ami újdonság lesz – emelte ki Vozár Lilla, a Körösök Völgye Látogatóközpont szakmai munkatársa.

A Jankay Tibor általános iskola immár hagyományoknak megfelelően focitáborral várja a gyerekeket. A labdarúgó Európa-bajnokságnak köszönhetően most még népszerűbb ez a foglalkozás. 

- Igazából a fő cél, hogy a gyerekek jól érezzék magukat, sportoljanak a nyáron, van egy tematikánk minden évben, idén az ország is EB-lázban ég, úgyhogy a témát is e köré építettük. Számtalan élményben van részük a gyerekeknek. Igazából most hat ország képviseleti magát a „Jankay Eb-n”, köztük Magyarország is – árulta el Gyuris Zoltán, az iskola tanára.

Idén két turnusban számítanak az ifjú futballistákra, akik között vannak, akik első táborozók, de vannak visszatérő gyerekek is. Azok, akik a sportos táborokat részesítik előnyben, nemcsak a labdarúgást választhatják, hiszen a Rácz Lukács Tornacsarnokban is folyamatosan várják a gyerekeket. A délelőtti és a délutáni foglalkozásokon is az a legfontosabb, hogy mindenki az ügyességének megfelelő gyakorlatokat végezzen.

- Az a cél, hogy megszerettessük velük a tornát, a másik pedig az, hogy mindenki fejlődjön. Van, aki még kisebb és a bukfencet tanulja, de valaki már komolyabb elemeket – emelte ki Mitykó Szabina, a Torna Club Békéscsaba edzője.

A torna klubba még jövő héten is érkezhetnek a kisiskolások, de a város több pontján is folyamatosan rendeznek táborokat különböző tematikával.

FEL