Szurkoltak és rászorulóknak segítettek

2017. január 23. 13:51 | Balázs Anett

„Szurkolj, segíts!” címmel rendezett jótékonysági akciósorozatot a Békéscsabai Előre Női Kézilabda Sportegyesüelt. A kezdeményezés nyitányaként, a szombaton 18 órától kezdődő Békéscsaba – Ferencváros női bajnoki kézilabda mérkőzésen, a rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel a klub ruhagyűjtést szervezett a rászorulók részére.

Téli kabát, sapka, sál, vastag nadrág. Ilyen és ehhez hasonló ruhadarabokat hoztak magukkal a szurkolók a szombati meccs előtt. A Városi Sportcsarnok „A” és „B” oldali bejáratainál, szombaton a mérkőzés előtt, 14 órától fogadták a felajánlásokat a gyűjtőpontokon.

- Én azt gondolom, hogy egy sikeres kezdeményezésen vagyunk túl - fogalmazott Fülöp Csaba, a Békéscsabai Előre NKSE gazdasági vezetője. Örülünk annak, hogy egy ilyen jó fogadtatásra talált ez a kezdeményezés - folytatta -, és azt gondolom, hogy ez lendületet fog adni nekünk arra, hogy az akciósorozatot valóban a tavaszi idény folyamán hasonló lelkesedéssel tudjuk végigcsinálni, hisz van segítőkészség, van segítő szándék az emberekben –azt gondolom ez nagyon, nagyon fontos – és így ugye nagy reményünk van arra, hogy sikeres sorozatot tudunk majd zárni, tavasz végén.

A csapat, a tavaszi idény mérkőzéseinek nagy részét hazai pályán játszhatja. Ennek kapcsán merült fel az ötlet, hogy a rendkívüli időjárási körülményekre tekintettel a klub ruhagyűjtést szervez a rászorulók részére, melyhez természetesen a játékosok és az edző is csatlakoztak.

- Én most elsősorban egy síkabátot hoztam, hiszen úgy gondolom, olyan hideg van, hogy egy hagyományos kabát ehhez már nem elegendő. A családom is fog még hozni sok-sok ruhadarabot, mivel én itt albérletben lakom, így csak egy holmit hoztam, tehát a szüleim sok mindent fognak hozni - mondta el Triffa Ágnes csatkapitány. 

A civil felajánlók mellett Szarvas Péter is gondolt a nélkülözőkre. A városvezető elfoglaltsága miatt nem tudott személyesen részt venni az eseményen, de adományait munkatársai eljuttatták a gyűjtőpontra.

A szombati vendégcsapat, a Fradi is csatlakozott az akcióhoz, ők is hoztak jó pár hasznos holmit magukkal. Szekeres Klára a FTC-Rail Cargo Hungaria játékosa szerint nagy segítséget jelenthet ez az akció a rászorulóknak, és azt gondolom, hogy mi sportolóként nagyon sokat tudunk segíteni ebben.

A felajánlásokat az Egyensúly AE Egyesület valamint a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ segítségével juttatják el a rászorulókhoz. A ruhadarabokat már a helyszínen méret szerint átválogatták. Az adományokat január 25-én, szerdán 8 órától a piacon osztják majd szét.

FEL