Szünidőben is biztosított lesz az ebéd a rászoruló, orosházi gyerekek számára

2019. december 10. 09:37 | behir

Az idén is mind a négy iskolai szünetben, így a téliben is meleg ételhez juthatnak a hátrányos helyzetben lévő orosházi családok gyermekei. Az ingyenes téli étkeztetés lehetősége a szünidőre szól, ami idén december 21-én kezdődik.

A téli szünetben is igényelhetik a rászoruló gyermekek szülei az ingyenes étkeztetést. Az eredetileg tervezett öt nap helyett hét nap kapnak az érintettek ebédet – erről november végi ülésén határozott az orosházi képviselő-testület – írja az orosházi polgármesteri kabinet.

A döntés értelmében a hátrányos helyzetű és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek, és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermekek (azok is, akik nem rendelkeznek intézményi jogviszonnyal) a téli szünidőben ebédet kapnak.

– Egészen pontosan: december 21-e és 2020. január 5-e között öt munkanapon és két pihenőnapon egyszeri meleg étkezést, összesen 7 ebédet biztosít önkormányzatunk ingyenesen – emelte ki Dávid Zoltán. – Minden eszközzel segíteni kívánjuk a gyermeket nevelő családokat, ennek egyik módja a szünidei gyermekétkeztetés megszervezése, amire kormányrendelet és a segíteni akarás szándéka is kötelez bennünket – tette hozzá a városvezető.

Az étkeztetést a jogosult gyermek szülőjének, vagy más törvényes képviselőjének kérelmére biztosítja az önkormányzat, az erről szóló tájékoztató leveleket már kiküldték az érintetteknek.

További programok »

Itthon

Szarvas Péter: Sikertörténet a Modern Városok Program Békéscsabán

A Modern Városok Programban eddig elért eredmények miatt Szarvas Péter sikertörténetnek nevezte Békéscsaba MVP-s beruházásait a szeptemberi közgyűlést értékelő sajtótájékoztatóján. Mint mondta: Gyopáros Alpár kormánybiztos emelte ki néhány hete, hogy Békéscsaba az első három megyeszékhely között van a Modern Városok Program forrásainak felhasználásában és a beruházások gyorsaságában.
17:54
FEL