Szülők Iskolája: Gyakorlati tanácsadáson vehetnek részt a kisgyermekesek

2020. november 14. 17:29 | behir.hu

Az EFOP-1.5.2-16-2017-00021 kódszámú "Humánszolgáltatások fejlesztése a Kelet- Békési térségben" elnevezésű projekt részeként elérhető a "Mini Akadémia - Szülők Iskolájához kapcsolódó egyéni tanácsadás".

Az elmúlt években a projekt fejlesztési területén (Gyula, Elek, Kétegyháza, Lőkösháza, Doboz) nyolc előadással és nyolc kapcsolódó csoportos tanácsadással rendezték meg a MINI AKADÉMA – SZÜLŐK ISKOLÁJA programsorozat, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed csecsemő - és gyermekgyógyász, neonatológus főorvos és meghívott előadó vendégei vezetésével.

A programsorozatot két korcsoportban hirdették meg: újszülött kortól a hároméves korú (bölcsődés) gyermekek szülei és nagyszülei részére, illetve az óvodás gyermekek hozzátartozói részére olyan témakörökben, mint az alapszintű csecsemő-újraélesztés, kisgyermek elsősegélynyújtás, korszerű lázcsillapítás, légúti megbetegedések otthoni kezelése, állandó gyógyszerek közintézményben történő adagolása (óvoda), nyári szezonális betegségek és veszélyek (kullancs csípés, rovarcsípés, allergia, napégés, hasmenés, mérgezések, nyári balesetek, kerékpár helyes használata).

A programsorozat által az érdeklődők gyakorlatias tudással gazdagodtak, mely segítségükre lehet abban, hogy a gyermeküket/unokájukat szakszerűen lássák el otthonukban, amennyiben tüneteket mutat, emellett iránymutatást kaptak azoknak az eseteknek a felismerésében is, melyekkel haladéktalanul orvoshoz kell fordulni.

Az előadássorozatot és a kapcsolódó csoportos tanácsadást követően most egyéni tanácsadásra nyílik lehetőség a fejlesztési területen (Gyula, Elek, Kétegyháza, Lőkösháza, Doboz) élő teljes lakosság részére a gyulai Béke sugárúti Mentorházban.

 

Galéria

 

Az egyéni tanácsadások alkalmával lehetőség nyílik arra, hogy a fenti korcsoportba tartozó gyermekek szülei és nagyszülei, illetve akár a korcsoporttal foglalkozó pedagógusok az egyéni kérdéseikkel kapcsolatban felkereshessék dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed főorvost.

A tanácsadások alkalmával vizsgálat nem történik. Az egyéni tanácsadások személyes és online formában is elérhetőek.
Időpontot foglalni a Béke sugárúti Mentorházban (5700 Gyula, Béke sgt. 41.), a Zöldkereszt mellett lehet személyesen, vagy a +36-66/886-256-os telefonszámon.

A szervezők azt kérik, hogy az egyéni tanácsadáson csak azok vegyenek részt, akik tünetmentesek, és egészségesnek érzik magukat. Kiemelték, hogy akinek tünete van vagy kapcsolatba lépett Covid-19 kapcsán érintett, vagy vélelmezhetően fertőzött személlyel jelezze, hogy online tanácsadáson kíván részt venni!

A Mini Akadémia – szülők iskolája programhoz kapcsolódó egyéni tanácsadás ingyenes.

 

További programok »

FEL