Szombaton újra Ligeti Vásár és Ökobörze Békéscsabán

2023. augusztus 16. 16:44 | behir.hu

Augusztus 19-én szombaton 15 és 19 óra között Ligeti Vásárt és Ökobörzét szervez a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület. Környezettudatos adok-veszek az államalapítás ünnepéhez kapcsolódik.

A körösvölgyi termelők és kézművesek vására, azaz a Ligeti Vásár 15 éve működik a békéscsabai Széchenyi Ligetben. A vásárra érkezők a térség helyi termelőinek és kézműveseinek termékei közül vásárolhatnak. Ezzel egyidőben rendezik meg az ökobörzét is.
 
 

 

A kezdeményezést a Körösök Völgye Natúrpark azért indítja útjára, hogy helyet/lehetőséget biztosítson azok számára, akik a használt holmik továbbadásával is csökkenteni akarják ökolábnyomukat, ezzel együtt pedig hozzá szeretnének járulni a fogyasztói társadalom által termelt rengeteg hulladék csökkentéséhez.
 
A vásárt több 15 termelővel rendezik meg. A szervezők kézműves foglalkozással készülnek a gyerekeknek, akik levendulazsákot vagy új kenyeret is készíthetnek só-liszt gyurmából, ingyenesen. A program tartalmaz többek között kenuzást az Élővíz-csatornán, lesz lehetőség megkóstolni a gasztrosarokban fellelhető mézédes görögdinnyéket.

 

Forrás: Körösök Völgye Natúrpark Egyesület

További programok »

FEL