Szombaton teltház volt a teraszoknál, e hét elején nyugodtabb volt a városkép

2021. április 28. 17:05 | Gyemendi Réka

Elérte a 3,5 milliót a beoltottak száma múlt héten, így országszerte kinyithattak a teraszok szombaton. Nem volt ez másképp Békéscsabán sem, ahol a vendéglátóhelyek szinte kivétel nélkül telt házzal indították a lazítás első napját.

Kedden kora délután már nyugodt látványt nyújtottak a város vendéglátóhelyeinek teraszai, azonban a szombati nap szinte mindenhol telt házzal kezdődött. A belváros népszerű borozójának tulajdonosa elmondta, hogy ők már csütörtökön befejezték a készülődést, illetve a takarítási munkákat.

– Nagyon örültem, hogy sok ember volt, aki foglalkozott ezzel. Ez a szombati napon is meglátszódott, nagyon sokan voltak. Visszajött egy kis életérzés a vírus előtti időkből, újra találkozhattunk azokkal az arcokkal, akikkel fél évig nem – fogalmazott Gazsó Mátyás, a sétáló utcán található Borozó üzletvezetője, tulajdonosa.

 

Galéria

 

Az egyik békéscsabai hotel recepciósa arról beszélt a 7.TV stábjának, hogy az emúlt hónapokat sikerült átvészelniük, hiszen ők is átálltak házhoz szállításra, amely iránt nagy volt az érdeklődés. A nyitásra pedig különlegességekkel is készültek a vendégeiknek.

– Ahogy a kormány engedélyezte, már a szombati napon kinyitott a teraszunk. A vendégeket ajándék desszerttel vártuk, illetve ezen a héten ajándék limonádét biztosítunk számukra – fogalmazott Pangert Evelin, a Munkácsy Hotel recepciós munkatársa. Hozzátette, hogy nemsokára megújult étlappal is várják a vendégeket.

A nyitás akár már a héten folytatódhat, ugyanis a kormány 4 millió beoltotthoz köti a további lazításokat. Ha a védettséget szerzettek száma eléri ezt a határt, akkor még tovább lehetnek nyitva az üzletek, később kezdődik a kijárási tilalom, a védettségi igazolvánnyal rendelkezők pedig még több lehetőséghez juthatnak.

További programok »

FEL