Szombaton késő estig tart Gerlán a falunap

2017. július 22. 13:53 | Mikóczy Erika

Szombaton délelőtt kissé füstbe burkolózott Gerlán a Wenckheim tér, egymás után sorjáztak ugyanis a bográcsok, amelyekben a paprikáskrumpli-főző versenyre készítették az ételeket a baráti társaságok. A verseny a késő estig zajló Gerlai falunap egyik kiemelkedő attrakciója volt.

A paprikás krumpliról általában mindenkinek megvan a maga jól bevált receptje. A Wenckheim Társaság azonban visszanyúlt a múlthoz. Az asztalukon ott volt egy olyan megsárgult füzet, mint azt Nagy Tibortól megtudtuk, ez az egykori uradalomból származott. A füzetből kiderült, hogy már akkoriban is szerették a paprikás krumplit. A társaság az ott fellelhető tanácsok alapján készítette el a saját ételét kolbásszal és tarhonyával. A versenyen a zsűri - Fodor Mihály, a Kornélia étterem főszakácsa, Bíró János képviselő, Szegfű Ferencné, a Hajnal-Lenkey-Jázmin utcai ÁMK intézményvezetője, Varga Gábor, a Csabagyöngye Kulturális Központ osztályvezetője, a főzőverseny szervezője - döntése alapján első helyezett lett a Mozgáskorlátozottak Gerlai Helyi Szervezete, második a Kolbász sokk  csapat, harmadik pedig az Ápdét betyárok.

A nap során az érdeklődők számos program közül válogathatnak. Bíró János, a körzet képviselője elmondta, hogy a rendező Csabagyöngye Kulturális Központ idén is minden korosztályra gondolt. A gyereknek délelőtt játszóházat tartott a Megyeri Kézműves Falu, és műsorral is szórakoztatták a kicsiket. 15.30-tól lesz például Dogland kutyabemutató, majd fellép a Csaba Néptáncegyüttes. 17 órától a Csabai Színistúdiót, majd a Nyíri Lajos Táncsport Egyesület táncosait nézhetik meg az érdeklődők. Este fellép a BBP, a Hevesi Happy Band és a Mediterrán zenekar, majd retro disco zárja a falunapot.

További programok »

Itthon

Szabó István és az ügynökmúlt árnyai

A Magyar Filmakadémia Egyesület szerdai közleménye szerint Szabó István filmrendező nem veszi át életműdíját a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén. A rendezőt a kitüntetéssel kapcsolatban többen kritizálták, ezért mondott nemet a díjátadón való megjelenésre.
18:28
FEL