Színitanház – Szeptember 25-éig még jelentkezhetsz!

2016. szeptember 24. 04:23 | Mikóczy Erika

 

A Színitanház felhívása:

 

Lemaradtál? Ne gondold! Még szeptember 25-ig lehet jelentkezni az új utakon járó békéscsabai Színitanházba, amely eddig is a színházi háttérszakmák legrangosabb magyarországi képzőhelye volt, immár a Baross Imre Artistaképző Intézet tagintézménye – ezzel új lehetőségek és képzések várják a jelentkezőket. Érdeklődni a 70 454 8275-ös telefonszámon lehet.

Szeptembertől három helyszínen gyakorolhatnak az érettségizett hallgatók két éves képzés keretén belül: a Fővárosi Nagycirkuszban, a Békéscsabai Jókai Színházban és a Szarvasi Vízi Színházban szerezhetik meg a szakmájukhoz szükséges gyakorlati tudást.

Az alábbi képzések indulnak szeptembertől:

-          Színész (2+1 év)

-          Színházi táncos (2 év)

-          Divat- és stílustervező (2 év)

-          Színháztechnikus, szcenikus (2 év)

-          Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (2 év)

-          Színpad- és porondtechnikus (2 év)

-          Artista (életkortól függően 8+1 év, 4+1 év, 2 év) 

Részletes tájékoztatás a www.szinitanhaz.hu oldalon érhető el.

A Színitanház – a több mint 20 éve elindított színészképzés mellett – a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége (kb. 70 százaléka) a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik. A békéscsabai Színitanházba az ország egész területéről, sőt a határon túlról is járnak diákok. Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint a Jászai‑díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A szintén ott végzett Tapasztó Ernő jelenleg az Aradi Kamaraszínház igazgatója, míg Csurulya Csongor a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője. A Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színitanház nevelte ki, a Békés megyeik által jól ismert Komáromi Anett, Fehér Tímea, Tarsoly Krisztina, Liszi Melinda, Tege Antal, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Czitor Attila, Szabó Lajos és Nagy Róbert személyében.

 

További programok »

FEL