Színitanház – Szeptember 25-éig még jelentkezhetsz!

2016. szeptember 24. 04:23 | Mikóczy Erika

 

A Színitanház felhívása:

 

Lemaradtál? Ne gondold! Még szeptember 25-ig lehet jelentkezni az új utakon járó békéscsabai Színitanházba, amely eddig is a színházi háttérszakmák legrangosabb magyarországi képzőhelye volt, immár a Baross Imre Artistaképző Intézet tagintézménye – ezzel új lehetőségek és képzések várják a jelentkezőket. Érdeklődni a 70 454 8275-ös telefonszámon lehet.

Szeptembertől három helyszínen gyakorolhatnak az érettségizett hallgatók két éves képzés keretén belül: a Fővárosi Nagycirkuszban, a Békéscsabai Jókai Színházban és a Szarvasi Vízi Színházban szerezhetik meg a szakmájukhoz szükséges gyakorlati tudást.

Az alábbi képzések indulnak szeptembertől:

-          Színész (2+1 év)

-          Színházi táncos (2 év)

-          Divat- és stílustervező (2 év)

-          Színháztechnikus, szcenikus (2 év)

-          Közművelődési és közönségkapcsolati szakember (2 év)

-          Színpad- és porondtechnikus (2 év)

-          Artista (életkortól függően 8+1 év, 4+1 év, 2 év) 

Részletes tájékoztatás a www.szinitanhaz.hu oldalon érhető el.

A Színitanház – a több mint 20 éve elindított színészképzés mellett – a magyar színházi piacon hiány- és háttérszakmák képzésére, igazi gyakorlati tudást nyújtani jött létre. A Színitanház oktatási koncepcióját igazolja, hogy végzett diákjaik túlnyomó többsége (kb. 70 százaléka) a pályán tudott maradni és a színpadon vagy a háttérben értékes munkát végez, sőt a háttérszakmák képviselőiről kijelenthető, hogy szinte 100 százalékuk a szakmában dolgozik. A békéscsabai Színitanházba az ország egész területéről, sőt a határon túlról is járnak diákok. Az elmúlt években olyan országosan is ismert színészek végeztek Békéscsabán, mint a Jászai‑díjas Kara Tünde, a Kaszás Attila-díjas Borovics Tamás, a Jóban rosszban című sorozatból ismert Marton Róbert, vagy éppen Gubik Petra (Budapesti Operettszínház) és Szilágyi Annamária (Szegedi Nemzeti Színház). A szintén ott végzett Tapasztó Ernő jelenleg az Aradi Kamaraszínház igazgatója, míg Csurulya Csongor a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház művészeti vezetője. A Jókai Színház jelenlegi társulatának gerincét is a Színitanház nevelte ki, a Békés megyeik által jól ismert Komáromi Anett, Fehér Tímea, Tarsoly Krisztina, Liszi Melinda, Tege Antal, Csomós Lajos, Gulyás Attila, Vadász Gábor, Czitor Attila, Szabó Lajos és Nagy Róbert személyében.

 

FEL