Színházat karácsonyra!

2021. november 30. 11:56 | behir

Színes programkínálattal zárja az évet a Békéscsabai Jókai Színház.

December 11-éig látható a közönségkedvenc Made in Hungária Ormándy M. Keve főszereplésével – tele életerővel, energiával és pezsgő rock and rollal. A segítséggel élő színházbarátok számára narrált és jelelt előadásokat is tartanak 8-án, illetve 11-én.

Közkívánatra négy estén át tekinthetik meg a nézők még a Váratlan találkozásokat is (december 9-e és 14-e között), amelyben Földesi Ágnes Villő és Tege Antal alakítja egy elvált házaspár két tagját.

A gyerekeknek ősbemutatóval kedveskedik a színház: Zalán Tibor meséjét, a Kaland a nagy családerdőbent nézhetik meg, amelyben egy intézetben élő kisfiú megtalálja a szeretteihez vezető utat. Az előadást Merő Béla rendezte, főszereplője Kopanyicza András.

Az adventi időszakban a színház weboldalán és facebook oldalán az ünnepváró sorozat nap mint nap új tartalmakkal (zenével, verssel vagy tánccal) frissül. 

A színielőadásokon túlmenően szeretettel látják az irodalom és a zene barátait programjaikon: a Mindentudás Színházi Egyetemének második előadásán, december 6-án, hétfőn 18 órakor Márkus Béla Széchenyi-díjas irodalomtörténész előadását tekinthetik meg „Visszalopni a színpadra a költészetet” címmel a Sík Ferenc Kamaraszínházban. December 13-án, hétfőn 18 órakor fiatal művészeink, a RePlay Akusztik zenekar tagjai várják a Művész Kávéházba közönséget, ugyanebben az időpontban a Körös Irodalmi Társaság tartja hagyományos karácsonyi felolvasóestjét a Vigadóban. Mindhárom program ingyenes.

Akár színházat is ajándékozhatnak karácsonyra! A négy előadásra szóló karácsonyi bérlet a János vitéz, az Énekes madár, a Fehérlófia és a Made in Hungária előadásait tartalmazza. Időpontokkal még nem szolgálhatnak, de az előadások megtartásáért – ahogy korábban is – jótállnak.

A szabadbérletben négy vagy hat szabadon választott, repertoáron lévő előadást láthat az, akit meglepnek vele, és szabadon választott időpontban veheti igénybe – akár az utolsó pillanatban, előadás kezdete előtt is foglalva. A 6 előadásra szóló szabadbérletet ketten is felhasználhatják egyszerre. A négy alkalomra szóló bérlet 11 000, míg a hat alkalmat magába foglaló 16 000 forintba kerül. Mindkét ajándék online is megvásárolható. 

Forrás: Békéscsabai Jókai Színház

További programok »

Kultúra

A Pogácsafesztivál fontos része a helyiek munkáiból összeállított kiállítás

Aki hétvégén Kétegyházán járt, nem mehetett el a Pogácsafesztivál rendezvényei mellett. Az érdeklődők kedvükre válogathattak gazdag programkínálatból, így például a kézművesség, a divat, a folklór, vagy a festészet kedvelői is betérhettek egy időszaki kiállításra. A tárlat mintegy hagyományápoló attrakcióként védjegye a településnek, mivel csak kétegyházi lakosok alkotásait állították ki.
12:20
FEL