"Színfalak mögött - A magyar divat" - Könyv a divatról Mihalik Enikővel

2020. szeptember 20. 15:43 | Csiffáry Zsuzsanna

Könyv született "Színfalak mögött - A magyar divat" címmel. A kötet az elmúlt húsz év legmeghatározóbb magyar divatmárkáit, megmozdulásait, valamint kreatív szakembereit mutatja be a hazai divat és kultúra vonatkozásában.

A Divat&Design számolt be arról, hogy könyv a kezdeti divattörténeti áttekintést követően exkluzív és eddig sosem látott mértékben mutatja be a designerszféra műhelyeit, a kreációk születését és az alkotókban rejlő érzéseket, tele izgalmas történetekkel sikerekről, világsztárokról, valamint elhivatottságról.

Csalár Bence dizájner, a könyv írója szeirnt a styling szelekciónál fontos volt a pontos anyaghasználat, ami a minőségről árulkodik. Hozzátette, hogy Mihalik Enikő az összekötő és hiteles kapocs a magyar divat és a nemzetközi divat között. 

Mihalik Enikő békéscsabai születésű modell 13 éve él New Yorkban. Külföldön is találkozott magyar tervezőkkel, mint például a Nanushka. 

- Karrierem során leginkább itthon találkoztam magyar divattervezőkkel. Az egyik számomra legmeghatározóbb divatbemutatón megismerkedtem Zoób Katival és munkásságával, valamint remek kapcsolatunk van Szegedi Kata tervezővel, akiknek a ruháit nagyon szeretem - nyilatkozta Mihalik Enikő. 

Hozzátette, hogy szeretné elsajátítani a varrást, mivel egy saját divatmárka létrehozásán dolgozik. 

A könyvben megjelent fotókat a szintén békéscsabai származású Martin Vanda készítette.  Mint mondta, szerette volna felhasználni a magyar festők munksságát a képein, ezért háttérként Munkácsy Mihály, Deák-Ébner Lajos és Ligeti Antal képeit is felhasználták.

További programok »

FEL