Színes szatyrok szerteszét szabadon, de már nem sokáig!

2017. október 18. 08:03 | Knyihár Mihály

A tervek szerint hamarosan itthon is emelik a nejlonszatyrok termékdíját, ezért valószínűleg egyre kevesebb üzletben lehet majd velük találkozni. Azokban a boltokban, ahol maradnak, várhatóan magas áron lehet majd hozzájutni a szatyrokhoz – adta hírül az egyik internetes portál.

A korábbi években már jelentősen emelkedett a nejlonszatyrok termékdíja. A jövőben ez még drasztikusabb lesz majd – írja egy internetes hírportál. Az egyik hazai kereskedelmi lánc kommunikációs igazgatója szerint a korábbi áremelésnek kedvező hatása volt arra, hogy kevesebb fogyjon a közel sem környezetbarát termékből.

- Egyre nagyobb számban, egyfajta alternatívaként megjelentek a kasszazónában a papírból készült táskák is. Ezen termékeknek az ára nem emelkedett, és most már azt is kijelenthetjük, hogy a papírtáskák fogyasztói ára jóval kedvezőbben alakul, mint a nejlonszatyroké. Hozzátette, ennek köszönhetően jóval több fogy a papírtáskákból - fogalmazott Fodor Attila.

- Felháborító a túlzott mennyiségű műanyag felhasználás, mivel az a környezetet és a természetet jelentősen szennyezi - kezdte a 7.Tv felkeresésére egy természetvédelmi szakember. Boldog Gusztáv szomorúnak tartja,  hogy a természetet járva azt látjuk, hogy az emberek a csomagolóanyagot nemcsak a megfelelő gyűjtőedényekbe rakják, hanem mindenhol szétdobálják azt. Hozzátette, az erdőkben a tisztásokon is találkozhatunk a chipses zacskóktól kezdve a nejlonszatyrokig nagyon sokféle hulladékkal. Hangsúlyozta, az eldobált műanyagnak jelentős negatív hatása van mind a környezetünkre, mind az élővilágra.

További programok »

FEL