Színes és változatos nyári évad lesz a Gyulai Várszínháznál

2023. június 1. 13:42 | Fajó Attila

Az idei, hatvanadik nyári évad rengeteg izgalmas programot kínál a Gyulai Várszínház prezentálásában. A csaknem két hónapnyi esemény összművészeti fesztiválként nyújt majd kikapcsolódást a nyári időszakban Gyulára látogatóknak.

A csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatón – stílszerűen a vár tövében a Rondella Teraszon – bepillantást engedtek a sajtó megjelent munkatársainak a Gyulai Várszínház idei nyári évadának változatos programmenetébe. 

Mint azt Elek Tibor, a várszínház direktora elmondta, a hagyományok éltetése és azok megteremtése jellemezte a várszínházi alkotómunkáját az elmúlt hosszú évtizedekben. Ám megtaláljuk a megújulásra való törekvést és a folyamatos innovációt is, ahogy azt a 60. évad összművészeti programsorozata is mutatja.

– A legkülönbözőbb műfajokban kínálunk, minden közönségrétegnek minőségi, nyári kulturális élményeket – adta hírül a színházigazgató.

Görgényi Ernő Gyula város polgármestere hozzátette, a várszínház fontos eleme a város turisztikai stratégiájának és kínálatának. Az innováció jól érzékelhető, hisz idén, kilépve a várfalak mögül, a város több pontján jelentkeznek, kulturális és zenei programokkal a Gyulai Várszínház nyári évadának szervezői.

A programkavalkádból kiemelkednek a X. Színházi Olimpia nemzetközi előadásai, ezzel nyit az évad. De a három saját színházi fesztivál (Világirodalmi Klasszikusok, Erdélyi Hét, Molnár Ferenc Napok) mellett három új bemutatóra (GarászMacbeth, Pengetangó, Egy, kettő, három - Az ibolya) és a Free Zenei Fesztiválra, valamint a XI. Irodalmi Humorfesztiválra is sor kerül, június 22-e és augusztus 16-a között.  

További programok »

Gyula

FEL