Szijjártó Péter átadta az orosházi Guardian új gyártósorát

2019. május 7. 16:00 | behir

Az amerikai érdekeltségű Guardian Glass orosházi gyárában új lamináltüveg-gyártó üzemet adott át kedden a külgazdasági és külügyminiszter.

 

 

Szijjártó Péter a 4,1 milliárd forintba kerülő beruházás átadása előtt elmondta, hogy az Egyesült Államok a második legnagyobb befektető Magyarországon és a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak az Európai Unión kívül.

Az amerikai vállalatok a magyarországi külföldi befektetések 15 százalékát képviselik. Ezerhétszáz amerikai vállalat 105 ezer magyar ember megélhetését biztosítja - tette hozzá.

Szijjártó Péter bejelentette, hogy a kormány a múlt héten döntött arról, hogy a lehető leggyorsabban felújítják az Orosháza és Szentes közötti utat.

A következő esztendő végére - a most készülő M44-es gyorsforgalmi úttal együtt - nagyságrenddel javul a térség közlekedési infrastruktúrája, további befektetéseket segítve - tette hozzá.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter (j3), mellette Guus Boekhoudt, a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezetõ igazgatója (j4), David Kostelancik, az Egyesült Államok magyarországi helyettes misszióvezetõje (j5), Marc Ungeheuer, Luxemburg ausztriai és magyarországi nagykövete (j6) és Jean Ries, a Guardian Glass kormányzati és közügyekért felelõs igazgatója (j7), valamint Dávid Zoltán (Fidesz-KDNP), Orosháza polgármestere és Kovács Tamás Iván, Magyarország belgiumi és luxemburgi nagykövete átvágja a nemzeti színû szalagot az amerikai érdekeltségû Guardian Glass orosházi gyára új lamináltüveg-gyártó üzemének átadóünnepségén 2019. május 7-én.
MTI/Rosta Tibor

 

Guus Boekhoudt, a Guardian Glass alelnöke és a Guardian Europe ügyvezető igazgatója azzal indokolta a beruházást, hogy egyes országok szabályozásai a külső nyílászárók és beltéri üvegek esetében is megkövetelik a biztonságos üvegek használatát, amire a laminált üveg a leghatékonyabb megoldás.     Az ipari és lakossági épületek esetében egyaránt nő az igény a zajcsökkentésre, ami miatt megnövekedett a hangszigetelő laminált üvegek iránti kereslet - mondta.

A lakóépületeket egyre inkább tripla üvegezéssel építik majd, ami azt eredményezi, hogy még nagyobb lesz a kereslet az ilyen típusú üvegek iránt - tette hozzá Guus Boekhoudt.

A 330 főt foglalkozató orosházi gyárban átadott gyártósor havonta 150 kamionnyi terméket állít elő, amelyek 80 százaléka a külpiacokon fog gazdára találni.

 

A Guardian Orosháza Kft. üveggyártó sorának részlete 2019. május 7-én. Ezen a napon tartották az amerikai érdekeltségû Guardian Glass orosházi gyára új lamináltüveg-gyártó üzemének átadóünnepségét.
MTI/Rosta Tibor

 

Az orosházi gyár árbevétele 2017-ben elérte a 25 milliárd forintot, és 2018-ban még tovább növekedett, de a pontos számot még nem tudják, mert a végső mérleget még nem fogadták el - közölték.

A Guardian Glass 11 európai országban működtet síküveggyárat, többek között Lengyelországban, Németországban és Oroszországban. A cég a Guardian Industries legjelentősebb vállalata, a világ legnagyobb sík-, bevonatos- és megmunkált- üvegtermék-előállítója. A Guardian-vállalatok 18 ezer embert foglalkoztatnak. A Guardian a Koch Industries Inc 100 százalékos leányvállalata.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL