Szeptember 12-én és szeptember 19-én előrehozott lomtalanítás lesz Békéscsabán

2020. augusztus 13. 13:33 | behir

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. tájékoztatja Békéscsaba lakosságát, hogy – a hulladékgyűjtési naptártól eltérően – a novemberben meghirdetett időpontot előrehozva, az I. körzetben 2020. november 7. (szombat) helyett 2020. szeptember 12-én (szombaton), a II. körzetben 2020. november 14. (szombat) helyett 2020. szeptember 19-én (szombaton) tartja a lomtalanítást.

A DAREH BÁZIS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Zrt. az alábbi tájékoztatást teszi közzé:

Társaságunk, mint közszolgáltató a lomtalanítás alkalmával, szeptember 12-én és szeptember 19-én a háztartásban feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el.

A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, azokat pl. a segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatja, így segíthet másokon, ill. csökkentheti a hulladéklerakás mennyiségét, ezzel óvva a környezetet. A lomtalanítás ütemezésekor fokozott figyelmet fordítottunk a hivatalos nemzeti, vallási és kegyeleti ünnepekre, közegészségügyi előírásokra, amikor lomtalanítást nem végzünk.

 

Lomtalanítási körzetek

I. körzet: Jamina (Szarvasi út - Budapest vasútvonal - Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Fényes, Gerla, Dobozi út elkerülőn kívüli szakasza, Szója utca és Meteor utca

II. körzet: Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke -kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők

 

Kérjük, hogy a lomokat a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat.

 

 

Lomtalanításkor kirakható hulladék

 

Lomtalanításkor NEM tehető ki (nem szállítják el)

 

bútorok (asztal, szék, szekrény, ágy, komód) szétszerelt, mozgatható állapotban

 

kommunális hulladék

 

fából készült tárgyak, (ablakkeret – üveg nélkül, ajtó, kerítés)

 

elkülönítetten gyűjtött üveg-, papír, műanyag- és fémhulladék (szelektív hulladék)

 

műanyag (linóleum) padló

 

zöldhulladék (ág, nyesedék, lomb, fű),

 

kerti bútor

 

építési törmelék (pl. kád, wc-csésze, sitt, stb., síküveg, ablakkeret üveggel

 

ágynemű, textil, ruhanemű (zsákban/dobozban kihelyezetve)

 

fénycső

 

matrac (szétvágva/összetekerve)

 

gyógyszerhulladék

 

szőnyeg, padlószőnyeg (kötegelt állapotban)

 

elektromos háztartási eszköz, elektronikai hulladék

 

hordó

 

gumiabroncs, traktorgumi, kerékpárgumi

 

virágtartó

 

veszélyes és különleges kezelést igénylő hulladék (akkumulátor, festék, fáradt olaj, hígító, növény-védőszer, szárazelem, stb.)

 

gyerekjátékok

 

ipari, mezőgazdasági, szolgáltatási tevékenység következtében keletkezett fólia

 

műanyag medence

 

sütőolaj, sütőzsiradék

 

Kérjük, hogy a lom kihelyezésénél szíveskedjenek tekintettel lenni arra, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a munkatársaink kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm).

Az el nem szállítható hulladékok leadhatóak:

  • egyes hulladéktípusok esetében, a társaságunk által üzemeltetett hulladékgyűjtő udvarokon. Az igénybevétel részletes feltételei az alábbi linken találhatóak: https://www.dareh.hu/_bazis/hulladekgyujto-udvarok/
  • a közszolgáltató által nem gyűjthető hulladékok esetében, más vállalkozás által üzemeltetett hulladékudvarokon.

Továbbá felhívjuk figyelmet, hogy a lomtalanítás során kihelyezett hulladék a NHKV Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. (NHKV Zrt.) tulajdonát képezi, ebből kifolyólag a jogtalan eltulajdonítás rendőri intézkedést vonhat maga után.

Kérjük, a fentiek betartásával járuljon hozzá a település tisztaságához! Védje a környezetet Ön is!

 

DAREH Bázis Nonprofit Zrt.

További programok »

FEL