Látványosan haladnak a fejlesztések Sarkadon – galéria

2020. június 3. 08:25 | Hidvégi Dávid

Az elmúlt hónapokban újra lendületet vettek az önkormányzati beruházások Sarkadon, amelyeket a lassan lecsengő koronavírus-járvány sem tudott megtörni. Jelenleg a város három pontján zajlanak látványos kivitelezési munkálatok, azonban az építők ezen beruházások lezárása után sem pihenhetnek, mert egy sor új fejlesztés kezdődik el a nyáron és ősszel.

Sarkad egyik leglátványosabb beruházása a Kossuth utca-Gyulai út-Anti út kereszteződésében zajlik, ahol egy új körforgalomat építenek 367 millió forintból, megoldva ezzel egy több évtizedes közlekedési problémát – adta hírül a város közösségi oldala. A hamarosan elkészülő új körforgalom nemcsak a Sarkadon élők, hanem valamennyi közlekedő számára sokkal biztonságosabbá és komfortosabbá teszi a város legforgalmasabb csomópontjában történő áthaladást. Egy új ékköve is lesz Sarkadnak, ugyanis önzetlen vállalkozói és civil felajánlásokból, valamint az önkormányzat saját forrásából egy díszkivilágítással ellátott szökőkút is helyet kap az új körforgalom közepén.

 

 

Szintén tavasszal kezdődött és jól halad a Gyulai úti általános iskola tálalókonyhájának és ebédlőjének teljes felújítása és bővítése. A projekt részeként a tálalókonyha és étterem épületének átalakítása és egy új épületrésszel való bővítése zajlik, mintegy 90 millió forintból. Az étterem a meglévő épületrészben kap majd helyet, míg a melegítő-tálaló konyha helyiségei, valamint a szociális és kiegészítő helyiségek az új bővítményben kerülnek kialakításra. Az átalakítást és bővítést követően az épület hasznos alapterülete összesen 205,85 négyzetméter lesz. Épült egy új, szabadonálló, egyterű, földszintes, hagyományos szerkezetű, magastetős raktárépület is, melynek hasznos alapterülete 21 négyzetméter.

 

 

Áprilisban látott hozzá a kivitelező a város egyetlen sétáló utca jellegű közterületének, a leromlott állagú, önkormányzati tulajdonú Béke sétány felújításának és funkcióbővítésének. A fejlesztés során a sétány jelenlegi egyenes nyomvonala a templom melletti első épülettömb környezetében módosul, míg a gyógyszertárnál és az orvosi rendelőnél található csomópontokban tereket alakítanak ki. Megújul a térkőburkolat, a csapadékvíz elvezető rendszer, újakra cserélik a padokat, a hulladékgyűjtőket és a kerékpártárolókat, illetve modern, energiatakarékos rendszer váltja le a jelenlegi közvilágítást is.

 

 

A fent bemutatott, folyamatban lévő beruházásokon túl egy sor újabb fejlesztés várja a startpisztoly jelképes eldördülését. Kétségtelenül a legnagyobb volumenű újabb beruházás egyrészt a Nemzeti Köznevelési Infrastruktúra Fejlesztési Programban a tanuszoda építése az Anti úti sportpálya területén, másrészt a Sarkadi Általános Iskola Kossuth utcai székhelyintézményének fejlesztése, amely mellé megépül az új városi sportcsarnok is.

A hamarosan induló két újabb nagyberuházás mellett egy sor „kisebb fejlesztés” is elindul. A teljesség igényre nélkül sor kerül a határon átnyúló együttműködési programban kerékpárútak építésére az Éden tavak körül és az Anti úton Ökörörmény irányába, elkezdődik a Táncsics tér környezettudatos közösségi térré történő fejlesztése (filagória, játszótér, köztéri fitneszeszközök, palánkkal és labdafogó hálóval ellátott gyep felületű grund labdarúgó pálya és műfüves pályaburkolat kialakítása, futópálya és parkolók építése, illetve padok és hulladékgyűjtők kihelyezése, valamint térfigyelő kamerák telepítése).

Megújul a Kossuth-kert, a Bihar utcai sportpark melletti önkormányzati tulajdonú ingatlanon pedig egy új, közösségi térként funkcionáló, modern és szabványos játszóteret alakítanak ki. Tovább folytatódik a városi piac fejlesztése, a tavaszra már elkészült, új csarnok mellé egy új, kétszintes kiszolgáló épület épül irodákkal, hűtőházzal és új mellékhelységekkel, valamint új parkoló is létesül elektromos gépkocsi töltővel, de megújulnak az elárusító asztalok is.

Hamarosan kezdődik a Városgazdálkodási Iroda Sarkadkeresztúri úti telephelyének a fejlesztése is, ahol egy új ipari csarnok és iroda-szociális épület létesül, de megújul a telep úthálózata és a parkolók is. Az óvodák további fejlesztésében sor kerül a Kossuth utcai óvoda energetikai korszerűsítésére, valamint egy újabb, jelentős közlekedésfejlesztési beruházással is gazdagodik a város, mert új aszfaltburkolatot kap a Zsarói utca.

 

Galéria

 

Forrás: Sarkad Város

 

 

További programok »

Itthon

Határsértőket fogtak el a rendőrök Békés megyében

Július 5-én éjjel Sarkad külterületén egy afgán állampolgárt, Lőkösháza külterületén pedig két grúz állampolgárt tartóztattak fel a rendőrök. Egyikük sem tudta igazolni személyazonosságát és azt, hogy miért tartózkodik Magyarországon, ezért a rendőrök mindhárom férfit előállították a helyileg illetékes határrendészeti kirendeltségre .
11:13
FEL