Jó ütemben halad a sarkadi tanuszoda építése

2021. május 8. 16:43 | Hidvégi Dávid

A sarkadi önkormányzat 2017 őszén adta át a Nemzeti Sportközpontoknak azt az Anti úttal párhuzamos, a Penny Market és az Újteleki Orvosi Rendelő közvetlen szomszédságában lévő, 4.670 négyzetméter területű ingatlant, ahol a sarkadi tanuszoda felépül.

Tavaly novemberben „dördült el a startpisztoly”, amikor megjelent a sarkadi tanuszoda építéséről szóló kormányhatározat – hívta fel a figyelmet az önkormányzat a legújabb Facebook bejegyzésében. A több, mint 1 milliárd forint értékű beruházást a Galéria Invest Kft. végzi. A békéscsabai vállalat szakemberei idén januárban vonultak fel az építési területen és munkához is láttak, ugyanis 480 nap áll rendelkezésükre a két medencés, szociális blokkokkal rendelkező, gépkocsiparkolóval ellátott tanuszoda felépítésére.

 

Már formát öntött a sarkadi tanuszoda – (Fotó: Sarkad Város)

Már formát öntött a sarkadi tanuszoda – (Fotó: Sarkad Város)

 

A kivitelezés a 7.Tv stábjának legutóbbi ott járta óta nagy lendület vett, a hatalmas munkagödörben már jól látható formát öltött a 25 méter hosszúságú, 15 méter szélességű és 1,9 méter vízmélységű úszómedence, melynek alapozása a napokban megtörtént, hamarosan az oldalfalak kiöntése következik. Közben elkészült a tanuszoda gépészetének otthont adó pince, így hamarosan elkezdődik a 10 méter hosszúságú, 6 méter szélességű és 0,8 méter vízmélységű tanmedence alapozása is. A kivitelezők a napokban megkezdik a fogadótérnek, az öltözőknek, és a szociális helységeknek helyet adó épületrész alapozását is.

További programok »

FEL