Szelektív hulladékgyűjtés: Békéscsabán most szombaton viszik el a sárga zsákokat

A Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatója.

 

A Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatót juttatott el szerkesztőségünkbe a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatban, a sárga zsákok begyűjtésének megváltozott időpontjáról.

 

A Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. tájékoztatója:

 

Ezúton tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a szelektív hulladékgyűjtéssel kapcsolatos sárga zsákok elszállításának időpontja megváltozott. Ettől az időponttól kezdve minden hónap utolsó szombati napján történik meg a sárga zsákok elszállítása.

 

A sárga zsákok elszállításának következő időpontja:

 2016. április 30. szombat

 

A szelektív hulladékgyűjtésnél a következőkre kell figyelni: a sárga zsákokba összehajtogatott papír csomagolási hulladékot, légmentesen összepréselt műanyag- és fém csomagolási hulladékot szabad elhelyezni, 1 zsákban vegyesen mindhárom féle hulladékot. Üveg- és rongyhulladékot a sárga zsákba nem szabad tenni, ezeket továbbra is a meglévő hulladékgyűjtő szigetekre kell elvinni.

A sárga zsákokat havonta egy alkalommal, a begyűjtésre kijelölt napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a közterületen, mindenkinek arra a helyre, ahol a saját kommunális szilárd hulladékgyűjtő edényét ürítési napokon elhelyezi.

Abban az esetben, ha a sárga zsákba nem megfelelő hulladék kerül, a zsákot nem szállítjuk el,  és erről a lakost egy zsákra ragasztott tájékoztatóval értesítjük.

Békéscsabai Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft.

 

 

Megosztás:

Címke: ,