Szekszárdon is remekelt a pávára készülő Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes

2018. november 20. 15:26 | behir

Mint arról korábban beszámoltunk, a Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes bekerült a 12 legjobb együttes közé a Fölszállott a páva című tehetségkutató műsorban. Miközben az együttes a november 23-ai elődöntőre készül, a hétvégén megmérettette magát az 50. Szekszárdi Néptáncfesztiválon is, ahol szép sikereket ért el.

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttessel a Fölszállott a páva 2017-es évadában ismerkedhettek meg a műsor nézői, akkor a csabai táncosok a középdöntőig jutottak. Mint azt Szarka Zsolt, az együttes vezetője elmondta: szakmai elismerés számukra, hogy visszahívták őket a Döntők Döntőjébe, ahol a nézők szavazatai alapján lehet továbbjutni.

Miközben javában próbálnak a Fölszállott a pávára, az 50. Szekszárdi Néptáncfesztiválon is elvarázsolták a zsűrit és a közönséget. Az együttesi nívódíjas első helyezett lett (a Bartina TE-vel megosztva). Koreográfusi nívódíjat kapott Szarka Zsolt és Prekup Anna a 3. helyezett Órák című koreográfiáért, míg az együttes táncosa, Németh Antal szólótáncosi nívódíjban részesült.

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttes tagjai mindent megtesznek azért, hogy a legjobb formájukat hozzák majd november 23-án pénteken este a Fölszállott a páva 3. elődöntőjében, amit a Duna Televízió élőben közvetít. A műsor ideje alatt sms-ben, valamint applikáción keresztül is lehet szavazni az együttesre, kódjuk a 10-es. Biztassuk, segítsük őket szavazatainkkal.

 

A Csaba Nemzetiségi Néptáncegyüttesre november 23-án, az élő adás ideje alatt, 19.30 órától egészen 21.45-ig, a 10-es kóddal lehet szavazni.

 

[embed]https://www.facebook.com/zsolt.szarka.129/videos/2232637300101780/UzpfSTE0OTkyODU5NTA3MjYxMjoyMDIyMTMyNzk3ODUyMTcz/[/embed]

 

További programok »

Kultúra

Űrvihar a Földön – Csillagászati Napok Gyulán

A gyulai napfizikai állomás 2015-ig működött. A kényszerű leállás után az állomás most önkormányzati segítséggel újul meg, amely szerves részét képezi a továbbiakban egy, az országot és a világot is behálózó űridőjárás-előrejelző rendszernek. Erről és a napfizikáról is szólnak a Gyulai Csillagászati Napok előadásai.
2020. szeptember 28. 15:19
FEL