Szeghalmon figyelmeztetik a járdán biciklizőket

2021. június 18. 14:00 | behir.hu

Szeghalmon, a Tildy Zoltán utcában sokan kerékpároznak járdán, pedig az utcában van kerékpárút. Több üzlet ajtaja közvetlenül a járdáról nyílik, így a boltokból kilépőket könnyen elüthetik a biciklisek.

 

Piktogramokat festetett a járdára Szeghalmon, a Tildy Zoltán utcában a rendőrség. A 2021. június 18-án készült jelzések a járdán közlekedő kerékpárosoknak szólnak, őket figyelmeztetik a balesetveszélyre. Az utca egyik oldalán van kerékpárút, mégis sokan a másik oldalon bicikliznek. Ott, ahol közvetlenül a járdáról üzletek nyílnak és egy iskola is van. A boltokból, iskolából kilépők sokszor közvetlenül egy kerékpáros elé kerülnek, így nagyon balesetveszélyes az a szabálysértés, amit a biciklisek elkövetnek. Mivel van kerékpárút, a kerékpárosoknak azon kell közlekedniük.

A rendőrség visszatérő ellenőrzésekkel igyekszik felhívni erre a szabálytalankodók figyelmét. A piktogramok felfestésével egy időben pedig szórólapok és plakátok is készültek, amelyek szintén erre a problémára hívják fel a figyelmet. A Szeghalmi Rendőrkapitányság kéri a közlekedőket, hogy tartsák be az előírásokat, figyeljenek egymásra, hogy ne történjen baleset és mindenki hazaérjen.

Forrás: police.hu

További programok »

Kék hírek

FEL