Szegedre települt ki a Jókai Színház

A szegedi diákokat is elvarázsolta a Jókai Színház!

A szegedi diákokat is elvarázsolta a Jókai Színház!

Még a 2015ös évadban, a Nemzeti Színház mintája alapján, saját történetét és jelenét feldolgozó színháztörténeti vetélkedőt hirdetett a Békéscsabai Jókai Színház. A felhívásra 38 középiskolás csapat 152 tanulója jelentkezett; 7 településről, 18 iskola képviseltette magát. Négyfős csapatok jelentkezését várták, akik kreativitásukat és kutatóképességüket egyaránt csatasorba állították. A verseny négyfordulós volt, ebből az első három kizárólag az interneten zajlott. A döntőn a legjobb négy csapat, egy nagyszerű program keretében mutathatta meg rátermettségét a Jókai Színházban. Az utolsó pillanatig izgalmas versenyen végig szoros volt az állás. A vetélkedő negyedik helyezettje a szegedi Kossuth Zsuzsanna Szakképző Iskola „T(h)eát-rummal” nevezetű csapata lett. Nyereményként azt kapták, hogy az iskolájukba egy tanítási napra „ellátogat a Jókai Színház”. Ebből az alkalomból két rendhagyó irodalom órát és A fösvény című előadást tekinthették meg a diákok májusban.

Tege Antal előbb Csomós Lajossal Petőfit szavalt a 9–10. évfolyamosoknak, a második órában Komáromi Anett volt Tege Antal partnere, ahol József Attila négy halálos szerelméről készítettek montázst versek és levelezések segítségével. Már a helyszínen is sok pozitív visszajelzést kapott a társulat, de az alábbi, Tege Antalnak küldött köszönőlevél bizonyítja, ez nem csupán udvariaskodás volt.

„Kedves Antal!

Szeretném az iskola tantestülete, a vezetőség, a magam, és nem utolsó sorban a diákság nevében megköszönni Nektek a májusi rendhagyó napot. Megvártam, hogy a kollégáim referáljanak, mi volt a tanulók véleménye. Csak pozitív reakciókat hallottam, az órákat és az előadást illetően is.

Tudom, egy színházi társulattól nagy áldozatot követel egy ilyen nap megszervezése, de csináljátok, mert jó, mert kell. (Nemcsak a diáknak, a pedagógusnak is kell a feltöltődés. Az én lelkemnek is jól esett.)

Bízom benne, hogy lesz alkalmam még találkozni veletek!

Sok sikert mindannyiótoknak!

 

Megosztás: