Szeged-Gyula vasútvonal: 43,2 milliárd forint korszerűsítésre - Frissítve!

2016. május 19. 15:14 | Laczkó Viktória

Az összeg a vasútvillamosítást és a kapcsolódó pályaépítési munkákát fedezi.    A kormány m

A kormány május 18-án fogadta el a 1247/2016. kormányhatározatot., melynek köszönhetően megtörténik a vasútvonal szűk keresztmetszet-kiváltása és villamosítása. Mindez az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Programban jön létre. 

43,2 milliárd forintot ad a kormány a Szeged- Hódmezővásárhely–Békéscsaba–Gyula vasúti vonal korszerűsítésére. A május 18-án elfogadott határozatnak köszönhetően az érintett szakaszon szűk keresztmetszet-kiváltást és villamosítási munkálatokat végzik el. A gyulai önkormányzat már korábban, 2013 júniusában kezdeményezte a szakasz fejlesztését. A turizmus mellett a gazdaság más ágazatai is profitálhatnak a beruházásból – mondta el Gyula város polgármestere, dr. Görgényi Ernő.

A megyeszékhely és Gyula közötti szakaszt évente nyolcvanötezren használják, a felújítással akár az utas szám is növekedhet - tette hozzá. Továbbá azt is elmondta, hogy a gyulai vasútállomás fejlesztése is a tervek között szerepel a jövőben. „Ezzel lehetővé válik, hogy mivel a vasúti pálya villamosított lesz Szeged és Gyula között, azaz Békéscsaba és Gyula között is, így Budapest és Gyula között közvetlen járatok lesznek indíthatóak, intercity járatok is, amik mind a gyulai embereknek megkönnyíti majd a közlekedési lehetőségeit, mind pedig a hozzánk érkező turistáknak sokkal elérhetőbbé teszik a várost.”

FEL