Széchenyi Kártyától a díjakig – elnökségi ülést tartott az iparkamara

2023. október 1. 11:33 | behir.hu

Kihelyezett elnökségi ülést tartott a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Gyulán.

A Gyula Konyha Nonprofit Kft. új székházában rendezett találkozón Rákóczi Attila, a Békés Vármegyei Kormányhivatal főigazgatója áttekintette és sikeresnek ítélte meg a kormányhivatal és a kamara közötti együttműködést, a szinte mindennapos, szoros és eredményes kapcsolatot – számolt be közleményében a kamara. Orosz Tivadar, a BVKIK elnöke elmondta, a Széchenyi Kártya igen fontos hitelforrást biztosít a vállalkozásoknak kedvező, 5 százalékos kamattal. A több mint 12 éve létező hitel 2022-ben nagyon fellendült és idén is nagy az érdeklődés a kölcsön iránt. Békésben ebben az évben 1132 igénylés érkezett be a kamarához, 37 milliárd forint értékben. Ebből 20 milliárdot már kihelyeztek. Az új Agrár Széchenyi Kártya MAX+ folyószámlahitelt is nagy érdeklődésre tart számot, ezt is a kamara helyezi ki.

 

(Fotó: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara)

(Fotó: Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara)

 

Az agrárhitel a kiemelt állami támogatásnak köszönhetően 5 % körüli kamattal maximum 100 millió forint összegben 1,2 vagy 3 évre igényelhető. Az elnökségi ülésen döntöttek az ,,Év gyakorlati oktatója” és az ,,Év duális képzőhelye” kamarai díj odaítéléséről, illetve arról is döntöttek az elnökségi tagok, hogy a jövőben jutalmazzák az év iskolai, gyakorlati oktatóját is.

 

További programok »

Gyula

Pénteken kezdődik a XII. Gyulai Végvári Napok programsorozata

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Gyulai Végvári Napokat hétvégén. A rendezvény célja, hogy emléket állítson annak az eseménynek, amikor a törökök elfoglalták a Gyulai Várat. Szombaton este 20 hagyományőrző csoport 250 hagyományőrzője idézi fel 1566-os ostromot egy látványos hadijátékon keresztül, majd vasárnap este a vár visszafoglalását is megtekinthetik az érdeklődők. Emellett a szervezők családi és színpadi programokkal is várják a látogatókat.
2024. július 22. 16:22
FEL