Szebb jövőt ígért Dél-Békésnek Vona Gábor

2017. március 23. 18:40 | Zsíros András

Sikerre ítélt terület Dél-Békés, csak még senki nem hajtotta végre ezt az ítéletet – fogalmazott Vona Gábor, a Jobbik elnöke Mezőhegyesen, ahol bejelentette, Dr. Szabó Ervin orosházi jogászt, korábbi választókerületi elnököt indítják a 2018-as országgyűlési választáson a Békés megyei 4-es számú választókerületben. Vona Gábor szerint jelöltjük képes arra, hogy tisztességes lobbi erőt fejtsen ki a térség érdekében, így – ahogy fogalmazott – a dél-békési depressziós állapotban lévő területnek elhozhatják a „szebb jövőt”.

Régóta dolgoznak együtt a Jobbik orosházi önkormányzati képviselőjével, mondta Vona Gábor Mezőhegyesen a 2015 elején megbízott a választókerületi vezetőről. A párt országos elnöke úgy fogalmazott, az esélyesek nyugalmával készülnek a jövő évi megmérettetésre. Fontos célnak nevezte, hogy a térségnek agilis képviselője legyen. Vona Gábor szerint a régiónak most nincs igazi képviselete az országgyűlésben.

Szabó Ervin arról beszélt, hiteles és tiszta kezű képviseletre van szükség. A képviselő-jelölt a régió legnagyobb problémájának a települések elnéptelenedését nevezte, ami szerinte az elmúlt évek hibás kormányzati döntéseinek a következménye. Úgy fogalmazott, nem látja annak jelét, hogy a jelenlegi kormányzat a tendencia megállításán vagy javításán fáradozna. Hiányolta a a Dél-Békésre szabott fejlesztési programokat, hozzátéve, szerinte nem pályázatok útján lehet a legjobban segíteni a térség fejlődését.

A sajtótájékoztatón bejelentették azt is, hogy Végegyházán, az április 2-i időközi választáson is indul a párt. Vajda Norbert személyében állítanak polgármester-jelöltet.

FEL