Százezreket vett le a lopott kártyáról

A 31 éves férfi a kártya mellett megtalálta a PIN kódot is.

A rendőrség vádemelést javasol egy férfi ellen, aki Békésen, egy nyitott tehergépkocsiból lopott iratokat és bankkártyát, majd a kártya mellett tartott PIN kóddal a sértett bankszámlájáról készpénzt vett fel.

A Békési Rendőrkapitányság információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésével gyanúsít egy békési férfit. A 31 éves R. Zoltán a nyomozás adatai szerint január végén Békésen, egy ház udvarán parkoló tehergépkocsiból iratokat és egy bankkártyát vett ki. A jármű nem volt lezárva és a kártya mellett ott volt a PIN kód is, így a gyanúsított könnyedén hozzáfért a sértett bankszámláján lévő pénzhez, amelyből több százezer forintot vett fel. A rendőrök rövid idő alatt azonosították és elfogták a bűncselekmények elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit, aki a pénz megszerzését követően költekezni kezdett, műszaki cikkeket, robogót vásárolt.

A rendőrség a 31 éves R. Zoltán ellen információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntett és okirattal visszaélés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést. A nyomozást a Békési Rendőrkapitányság Vizsgálati Alosztálya április 6-án lezárta és az eljárás iratait elküldte a Békési Járási Ügyészségre. 

Forrás: police.hu

Megosztás:

Címke: ,