Százéves az Árpád fürdő

2022. augusztus 1. 15:38 | behir.hu

A Békéscsabai Fürdő Rt. 1922-ben alakult meg Fábry Károly javaslatára. A részvénytársaság az Árpád liget melletti 7200 m2-es területen strandfürdőt építtetett. A 25 méter széles és 60 méter hosszú vasbeton úszómedence mellett játszóteret, parkot és vendéglőt is létesítettek, valamint a strandfürdő mellé gőzfürdőt is építettek.

– A fürdő átadására éppen a mai napon 100 esztendeje, 1922. augusztus 1-jén került sor. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, az üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt., valamint a Békéscsabai Előre Úszó Klub és a Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub egész napos rendezvénnyel ünnepli a centenáriumot 2022. augusztus 27-én, szombaton – olvasható az intézmény közleményében.

A Csabai Csirkefogók Vízilabda Klub centenáriumi utánpótlás vízilabda tornát szervez, míg a Békéscsabai Előre Úszó Klub 100 km leúszásával csatlakozik sportolók és szabadidősportolók bevonásával.

A vagyonkezelő a születésnapi rendezvényt alapvetően családi napnak szánja, ahol minden korosztály számára nyújtani kívánnak programelemeket három tematika köré fűzve:

– zenei és egyéb szórakoztató fellépők produkciói,
– az élménymedencében megrendezendő különböző versenyek, szórakoztató produkciók,
– a gyermekek számára állandó programot jelentő játszóházak, légvárak.

– A centenáriumi program részeként Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, valamint a fürdőt üzemeltető Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt. közös emléktáblát helyez el a fürdőépület homlokzatán.

A rendezvényre külön nem belépődíjat nem állapítanak meg, az aktuális jegyárakkal lehet részt venni a rendezvényen.

A fürdő a részletes információkról a későbbiekben nyújt tájékoztatást.

Forrás: Békéscsaba Vagyonkezelő Zrt.

További programok »

Itthon

FEL