Századik születésnapján ünnepelte Kosznai Jánosné Manci néni

Századik születésnapját ünnepelte Békéscsabán Kosznai Jánosné, akit a város nevében Szarvas Péter polgármester és dr. Bacsa Vendel jegyző köszöntött.

Manci néni – ahogy a családtagok és az ismerősei szólítják –  1917. december 6-án született Szegeden. Családja szegény volt, így egész korán megismerkedett a munkával. Szerény juttatásért vigyázott a szomszéd tanítók gyermekeire, vagy éppen libákat legeltetett.

Fiatalon került Mezőmegyerre, majd Békéscsabára. Hamarosan férjhez ment, négy gyermekük született. Sok évvel később Békéscsabán, a Csányi utcában építettek családi házat, Manci néni ma is itt lakik. Egész életében keményen dolgozott; nemcsak a munkahelyén a kötöttárugyárban, hanem a háztartásban és a gyermeknevelésben is megállta helyét. Pedig akadtak bőven nehézségek, de a családja, gyermekei mindig mellette álltak, ahogyan teszik ezt a mai napig is.

Négy unokája, hét dédunokája született, néhányan külföldön élnek. A törékenynek látszó, de határozott idős hölgy arról is mesélt, hogy sosem dohányzott, egészségesen, mértékletesen élt, és fizikai munkával tartotta karban magát. Imádja a virágokat, különösen a tulipánokat. Tavasszal ma is százával nyílnak a kertjében a tulipánok, reméli, jövőre ismét gyönyörködhet majd bennük.

Megosztás: