Szavazási részeredmények Békéscsabáról

2016. október 2. 17:34 | Laczkó Viktória

Több kisebb szavazókörletben várták a választópolgárokat Békéscsaba külterületein. Míg Felsőnyomáson volt a legalacsonyabb, 26 százalék, addig Gerlán a legmagasabb, 34 százalék a részvételi arány. A városban legtöbben a Tavasz utcai 66. számú körbe mentek leadni a voksukat, a választók 38 százaléka, vagyis 515 főből 196-an.

Gerlai szavazókör 

Ottjártunkkor is érkeztek szavazni a gerlaiak közül. A Jázmin utcai Idősek klubjában a 645 szavazó közül 219-en szavaztak forgatásunk időpontjáig. A megkérdezettek fontosnak tartották, hogy kifejezzék véleményüket. - Azért, mert én szeretem Magyarországot. Van unokám, van családom és annak a jólétet akarom megszerezni - fogalmazott Makra Lajosné.

A szavazatszámláló bizottsági tagok nem tapasztaltak fennakadást, elmondásuk alapján teljesen zökkenőmentesen telt a mai nap a szavazókörben. Az iratokkal sem volt baj, az Idősek Kubjában kijelölt helyen 34 százalékos volt a részvételi arány. - Nagy örömünkre szolgál, hogy minden korosztály megjelent és jó néhány mozgáskorlátozott is megjelent már a mai napon. Kellemesen érintett bennünket, hogy ezt komolyan vették az állampolgárok - közölte Nagy Istvánné a szavazatszámláló bizottság elnöke. 

Felsőnyomás szavazókör 

Felsőnyomás városrészben összesen 280 embert vártak, közülük 74-en voksoltak 6 óráig. Több első szavazó is érkezett a Csabatáj Zrt. épületébe.

Kálmánné Csornai Mária a szavazatszámláló bizottság elnöke elmondta sok első szavazó jelent meg, akik közül mindenki megkapta a jutalmát. Azt is hozzátette, hogy nagyon sok kisgyerekes érkezett és olyanok is elmentek szavazni, akikre nem volt jellemző eddig a részvételi hajlandóság. 

Tavasz utca - Nyúl söröző 

A Tavasz utcai Nyúl sörözőben volt késő délutánig a legnagyobb a választási kedv a lakosság arányait tekintve itt. Ez azt jelenti, hogy 515 bejelentett választópolgár közül, 196-an adták le a voksukat.

Az itteni polgárok is fontosnak tartották, hogy kinyilvánítsák a véleményüket, ahogy Szlávik Györgyné is. A hölgy elmondta azért ment el szavazni, hogy "tiszta legyen itt a levegő, ne jöjjenek azok a migránsok erre." 

A szavazókörletben fennakadás nélkül telt el a mai nap, egy valaki nem hozta magával a személyi igazolványát. Más problémát nem tapasztaltak a szavazatszámláló bizottsági tagok. Erről Rédai Istvánné a szavazatszámláló bizottság elnöke számolt be: -azt mondhatom, hogy hat órakkor már – tehát pont nyitásra – már volt egy kedves választónk, akivel megtörtént a szabályszerű urnalezárás. Utána jöttek szépen folyamatosan, fiatalok, idősebbek. Viszonylag jól zajlott, zökkenőmentesen, nem volt semmi probléma.

A szavazást este hét órakor zárták le, az eredményre még várni kell, de a feldolgozás folyamatos.

FEL