Szarvas Péter: Sok munka vár ránk 2016-ban!

2016. január 14. 11:06 | Mikóczy Erika

A kitartó munka, a lakossággal való folyamatos egyeztetés és együttműködés eredményeként sikeres évet zártunk 2015-ben. Az idei évtől a sikerek folytatását várom. Azért dolgozom, hogy 2016-ban még jobb legyen szeretett városunkban élni - mondta Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere.

 

Szarvas Péter polgármester a 2016. évi terveket a következőképpen foglalta össze:

 

A vállalkozások további erősödését várom idén. A helyi kereskedelmi vállalkozások képviselői 2015-ben a vásárló erő növekedését, élénkülését érzékelték. A helyi adóbevétel jelentős emelkedése is azt mutatja, hogy fejlődtek a békéscsabai cégek és nőtt a foglalkoztatottság. Bízom a folytatásban, hogy minél több munkahelyteremtő beruházás indul városunkban, hiszen a sikeres vállalkozások a gazdasági élet motorjaként hozzájárulnak a megyeszékhely költségvetéséhez, működéséhez.

Városunk intézményeivel, civil és gazdálkodó szervezeteivel együtt kívánok gondolkodni, ami lehetőséget nyújt a közös célok elérésére, embertársaink megsegítésére és a közösségi ügyekben való részvételre. Bízom abban, hogy az önkormányzat továbbra is biztosítani tudja azt a forrást, amely a kiegyensúlyozott és stabil intézményi működés alappillére.

Színes kulturális és sportéletre számítok. Békéscsaba és a kultúra összetartozik. A Csabai Nyár révén idén is számos ingyenes kulturális- és sportprogramot élvezhetünk majd a főtéren és szomszédságában. A helyi sportklubok, szabadidős és kulturális egyesületek, valamint társadalmi problémákkal foglalkozó nonprofit szervezetek támogatását továbbra is elsődlegesnek tartom.

Januárban jön a Csaba kártya! Szerintem minden olyan ügy fontos, amely a csabaiak érdekeit szolgálja. Ezért is örültem, amikor a tavalyi év októberében a képviselők többsége is felismerte, hogy a kedvezményrendszer bevezetése sok előnnyel jár. Január 11-étől lehet igényelni a Csaba kártyát, amelyet két helyszínen, a városházán, valamint a Csaba Center első emeletén található információs pultnál válthatnak ki az érdeklődők. A vállalkozók, szolgáltatók és intézmények által nyújtott kedvezmények február 1-jétől vehetők igénybe.

A pártokkal kooperatív kapcsolatra törekszem. Úgy tapasztalom, hogy a rendszeres egyeztetéseknek hála, sikerül konszenzusos döntésekre jutnunk. A Modern Városok Program kapcsán, sikeres megállapodásban bízom a kormányzattal. Arra készülök, hogy a város az Európai Uniós finanszírozású pályázatokban sikeren fog szerepelni.

Reményeim szerint a képviselő-testület februárban elfogadja a 2016. évi költségvetést. A költségvetés tervezésénél alapvető, hogy a fontos célokra forrást biztosítsunk.

Zárszóként, szeretném megköszönni minden békéscsabainak, hogy áldozatkész tevékenységével hozzájárult a megyeszékhely fejlődéséhez. Folytassuk a megkezdett munkát és dolgozzunk minél többet városunk jövőjéért!


Szarvas Péter

polgármrester

További programok »

FEL