Szarvas Péter: Azokra emlékezünk, akik kiálltak Magyarország függetlenségéért

2021. március 15. 13:04 | Gyemendi Réka

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, Varga Tamás és Nagy Ferenc alpolgármester, Bacsa Vendel jegyző, valamint Kiss Gyula aljegyző is elhelyezte az emlékezés virágait hétfőn délelőtt a Kossuth szobornál.

– A magyar történelemben többször volt olyan magsztos esemény, amikor fiatalok és idősek összefogtak, hogy a magyar nemzet függetlenségéért síkra szálljanak. Ezen események közül kiemelkedő az 1848-49-es forradalom indító eseménye, a március 15-i eseménysorozat – kezdte a városvezető.

Szarvas Péter úgy fogalmazott: jó szívvel emlékszünk a márciusi ifjakra, azokra a fiatalokra, akik az idők szavát megértették és nemre, korra tekintet nélkül kiálltak Magyarország függetlenségéért.

 

Kép: Máthé Csongor

 

– Akkor a forradalom és szabadságharc elbukott, mégis több év elteltével a magyar nemzet elnyerte a függetlenségét és a történészek is úgy tartják, hogy ez azért következhetett be, mert a márciusi események megtörténtek – ismertette.

A polgármester sajnálatát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy idén a város nem tud méltó módon ünnepelni a járvány és a közterületen való tartózkodás korlátozásai miatt, ennek ellenére mindenkinek azt javasolta, hogy ilyenkor gondoljanak a márciusi hősökre és az ő magasztos cselekedeteikre.

 

Kép: Máthé Csongor

További programok »

FEL