Szarvas Péter: A szülőknek kérvényezniük kell a gyermekfelügyeletet

2021. március 7. 13:29 | Mikóczy Erika

Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a város önkormányzata gyorsan reagált a frissen megjelent jogszabályra, és valamennyi, az önkormányzat fenntartásban működő óvodában megszervezte a felügyeletet.

– A hivatkozott jogszabály szerint a szülő, törvényes képviselő kérelmére van lehetőség gyermekfelügyeletet biztosítani. A szülőnek, törvényes képviselőnek kérelmet kell az intézményvezető részére benyújtania elektronikus vagy nyomtatott formában, amelyben meg kell indokolnia az ellátás szükségességét – fogalmazott Szarvas Péter.
A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy mivel járvány az oktatási intézményekben is terjed, felügyeleti ellátás csak szükséges esetben, azon szülők gyermekének biztosítható, akik dolgoznak vagy a védekezésben részt vesznek.
A kormányrendelet nem ír elő létszámkorlátot, nem kér munkáltatói igazolást, ezért az intézményvezetők körültekintően, a családok életkörülményeinek ismeretében, az egészségvédelmi szempontokat szem előtt tartva bírálják el a kérelmeket. Az egyházi, nemzetiségi fenntartású óvodák eljárásrendjével kapcsolatban az adott intézmény tud felvilágosítást nyújtani –  tájékoztatott Szarvas Péter.
 
 

Itthon

Az LMP továbbra is kiáll az őshonos nemzeti kisebbségek jogai mellett

A Lehet Más a Politika parlamenti frakciójának vezetője, Keresztes László Lóránt és Takács Péter, a párt dél-alföldi regionális elnöke tartott sajtótájékoztatót szerdán Békéscsabán. Kiderült, hogy az LMP az Európai Bizottság januári elutasító döntése után is tovább küzd a kisebbségek, köztük Székelyföld autonómiájáért.
2021. április 14. 18:42
FEL