Szarvas lett a vidéki gasztronómia egyik új központja

2025. szeptember 30. 06:19 | behir.hu

Két séfsapkával díjazta a Gault&Millau étteremkalauz a szarvasi Újváros Bisztrót, amely korábban a Michelin Bib Gourmand-ajánlását is elnyerte.

A Holt-Körös partján működő étterem őszi menüje helyi alapanyagokra és személyes történetekre épül. A kínálatban szerepel szarvasi burrata, orosházi kacsamell, mangalicaszűz, valamint modern újragondolásban megjelenő almaleves és szilvás gombóc mousse is.

Szinné Pusztai Szilvia társtulajdonos szerint a két séfsapka megerősítés, hogy letisztult koncepciójuk jó úton halad. Az Újváros Bisztró a vidéki gasztronómia nemzetközi elismerésének újabb példája lett.

 

Forrás: NKT

További programok »

Itthon

Jellemzően napos idő várható az utolsó decemberi hétvégén

Jellemzően napos idő várható december utolsó hétvégéjén, de kisebb körzetekben tartósan megmaradhat az éjszaka képződő köd. A szél élénk, vasárnap egyes helyeken akár viharos is lehet. A hőmérséklet csúcsértéke 1 és 6 Celsius-fok között alakul és visszatérnek az éjszakai fagyok is - derül ki a HungaroMet Nonprofit Zrt. előrejelzéséből.
08:10
FEL