Szándékosan ütközött egy másik autóssal a csabai férfi, így akart büntetni

2021. július 23. 16:12 | behir.hu

Büntetőkoccanás miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 44 éves, büntetett előéletű férfi ellen, aki egy általa szabálytalannak vélt autóssal ütközött szándékosan

A férfi tavaly december 21-én, este hét körül autózott Békéscsabán, a Bartók Béla út – Bánszki utca – Bajza utca útvonalon a Gyulai út felé. Útját a kocsiba szerelt menetrögzítő kamera rögzítette – írja közleményében a Békés Megyei Főügyészség. Mint kiderült, a Bartók Béla út – Lepény Pál utca kereszteződésében egy másik autó a külső forgalmi sávból elé, a belső forgalmi sávba sorolt át, ám ezt a manővert a férfi szabálytalannak vélte, holott az megfelelt a KRESZ szabályainak.

A szabálytalanság miatt a férfi a gépkocsiját folyamatosan gyorsítva utolérte a másik autót, majd a külső sávban haladva mellé zárkózott és gesztikulálással, mutogatással kérdőre vonta annak vezetőjét. A sértett gyorsítva próbált távolodni, menekülni, de a terhelt is gyorsított, és követte őt. Amikor a sértett szabályosan, balra irányjelezve átsorolt egy balra kanyarodó forgalmi sávba, a terhelt a külső forgalmi sávból irányt váltva a belső sávban úgy haladt el a sértett autója mellett, hogy eközben szándékosan balra kormányozta gépkocsiját, a záróvonalat átlépve behaladt a balra kanyarodó sávba és érintőlegesen nekiütközött a sértett gépkocsijának, leszorítva azt. A két kocsi nem sérült meg komolyabban, de a sértett autójával elmenekült a helyszínről. A terhelt egy ideig próbálta követni, majd a rendőrség épületéhez hajtott és bejelentést tett a közlekedési balesetről, mintha azt a másik fél okozta volna.

Az ügyészség arra emlékeztet, hogy a terhelt cselekményével szándékosan megszegte a KRESZ 29.§ (1) bekezdésében foglaltakat, mely szerint aki járművel irányt változtat (terelővonalat átlépi, forgalmi sávot változtat), köteles az azonos irányban haladó, irányt nem változtató járműveknek elsőbbséget adni. A férfi a forgalmi sávváltás szabályainak szándékos megszegésével közvetlenül veszélyeztette a másik autót vezetőjének testi épségét.

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét részben beismerő férfit az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésével pénzbüntetésre ítélje és határozott időtartamra tiltsa el a közúti járművel vezetésétől, illetőleg kötelezze őt a nyomozás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. Az eljárás a Békéscsabai Járásbíróságon folytatódik.

További programok »

Kék hírek

Nincsenek elfelejtett ügyek: pont kerül a 2008-as medgyesegyházi rablás végére

Több mint félmillió forintot vitt el egy medgyesegyházi dinnyefelvásárló cég irodájából 2008 nyarán két fegyverrel fenyegetőző férfi, akik parókát és álbajuszt viseltek. A nyomozók sikeresen azonosították és elfogták a rablás elkövetésével megalapozottan gyanúsítható győrújbaráti testvérpárost. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.
12:59
FEL