Szakmai találkozót rendeztek Szarvason

2022. október 28. 18:55 | Papp Ádám Sándor

Szakmai találkozót rendezett a Városok, Falvak Szövetsége pénteken, Szarvason. A rendezvényen a szervezet tagvárosainak polgármesterei megismerhették a történelmi Magyarország közepén elhelyezkedő település történetét, földrajzi adottságait és gazdaságát.

A Tessedik Sámuel Múzeumban megtartott fórumon elsőként a város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket. Molnár Etele többek között arról beszélt, hogy az újratelepítésének 300. évfordulóját idén ünneplő város életében nagy szerepet tölt be a feldolgozóipar, valamint a mezőgazdaság.

– 300 éve erre a területre Harruckern báró, mint a terület gazdája, tót atyafiakat telepített be a Felvidékről, akik elhozták az iparosodást és azokat a tevékenységeket, amelyeknek ma is fellelhetőek a nyomai a városunkban – mondta az alpolgármester.

A jelenlévők tájékoztatást kaptak az "Együtt a fiatalok helyben boldogulásáért" országos programról, amelynek célja felvázolni a rendelkezésre álló lehetőségeket és előnyöket.

– Összegyűjtöttük a saját tapasztalatainkat, amelyeket 5-10 éven keresztül különböző humánprogramokban valósítottunk meg, illetve olyan programokat vettünk át partnereinktől, amelyekről láttuk, hogy például a Dunántúlon, vagy Kelet-Magyarországon jól működnek és érdemes ajánlani a többi partnerünknek – hangsúlyozta Erdős Szabolcs, az Együtt Európáért Alapítvány alapítója.

A Városok, Falvak Szövetségének célja egy olyan kulturális-közösségi hálózat kiépítése és működtetése, amely lehetővé teszi egymás értékeinek megismertetését. A szervezet a jövőben is folytatja a tagvárosokban bemutató tevékenységét.

További programok »

Szarvas

Mi fán terem? - Állatok Világnapi kópéságok a kifutókban

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság szarvasi Körösvölgyi Állatparkja, idén is különleges programmal készül október 4-én az Állatok Világnapjára. A park állatai speciális környezetgazdagító eszközökkel, ínyenc csemegékkel kerülnek megajándékozásra, melyeket a programon résztvevő érdeklődők jelenlétében adnak át és helyeznek el a kifutókban, állatházakban.
2023. szeptember 26. 23:00
FEL